Kolajen son yıllarda genç kalmanın sırrı olarak biliniyor. Vücut için hangi kolajen çeşidi tercih edilmesi gerektiği merak ediliyor. Balık kolajeni ve sığır kolajeni en çok tercih edilen kolajenlerin başında geliyor. Peki, hangisi daha sağlıklı? İşte cevabı...
Çağla ile Yeni Bir Gün Programı'nda soruları yanıtlayan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, balık ve sığır kolajeni hakkında bilgi verdi. Müftüoğlu, kolajen çeşidine karar veremeyenler için şunları söyledi:
"Kolajenin üretildiği hammadde önemli. Balık ve sığır kolajeni var. Burada önemli olan ağır metal içermeyen ürünü seçmek. Kolajenin moleküler ağırlığı ne kadar düşükse o kadar iyi. Kim tarafından ve nerede üretildiğine dikkat edilmelidir."
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kolajen alırken üretiminden hangi dozda alınması gerektiğine kadar akıldaki tüm soruların cevabının olması gerektiğini belirtti.