Hamurunun püf noktası kulak memesi... Börek ve çörekleri rafa kaldıran tarif: Kolay pankek

Kahvaltılık kolay pankek yumuşacık bir yapıya sahip. Pankek kahvaltıların en tatlı lezzeti. Reçel, çikolata ve bal ile sürülerek de tüketilebilir. Peki pankek nasıl yapılır?

HİLAL ÇAKIR

Pankek lezzetin dibi. Hamur kıvamı pankek için çok önemlidir. Hamurun çok cıvık olması pankekin şeklinin bozulması demektir.

Kolay Pankek Tarifi İçin Malzemeler

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

Yarım su bardağı süt

1/⁴ fincan sıvı yağ (türk kahve fincanı)

1 su bardağı 2 parmak eksik un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı vanilya

Kolay Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

Çırpma kabına yumurta ve şekeri ekleyip iyice karıştırın.

Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın.

Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip son kez karıştırın.

(Çok akışkan bir hamur olmayacak aksi halde pişme sırasında yayılır ve kabarmaz).

Isınmış yanmaz tavaya birer kepçe dökerek orta ateşte arkalı önlü pişirelim.

Deneyeceklere afiyet olsun.