HİLAL ÇAKIR
Pankek lezzetin dibi. Hamur kıvamı pankek için çok önemlidir. Hamurun çok cıvık olması pankekin şeklinin bozulması demektir.
Kolay Pankek Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt
1/⁴ fincan sıvı yağ (türk kahve fincanı)
1 su bardağı 2 parmak eksik un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Kolay Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?
Çırpma kabına yumurta ve şekeri ekleyip iyice karıştırın.
Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip tekrar karıştırın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip son kez karıştırın.
(Çok akışkan bir hamur olmayacak aksi halde pişme sırasında yayılır ve kabarmaz).
Isınmış yanmaz tavaya birer kepçe dökerek orta ateşte arkalı önlü pişirelim.
Deneyeceklere afiyet olsun.