Çıtır börek sevenler buraya! Kıymalı börek için soğanla kıyma iyice kavrulmalı. Pişme sırasında baharatlar eklenmeli. İşte detaylar...
BAKLAVA YUFKASINDAN YAPILAN ÇITIR BÖREK TARİFİ
Malzemeler:
- 9 adet baklava yufkası
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıymayı kavurmak için)
- Tuz, karabiber
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
Harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bir kasede yoğurt, süt ve sıvı yağı karıştırın.
İlk baklava yufkasını düz bir zemine serin.
Üzerine yoğurtlu karışımdan fırça ile sürün.
İkinci yufkayı üzerine serin ve yine yoğurtlu karışımdan sürün.
Üçüncü yufkayı da serin ve yoğurtlu karışım sürün.
Üç kat yufkanın üzerine hazırladığınız kıymalı harcın üçte birini eşit şekilde yayın.
Yufkaları dikkatlice rulo şeklinde sarın.
Ruloyu üç eşit parçaya kesin.
Aynı işlemi kalan yufkalar ve kıymalı harç için tekrarlayın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Böreklerin üzerine kalan yoğurtlu karışımı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar, ortalama 25-30 dakika pişirin.
Börekler piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz dinlendirin.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!