Hamurda pütür kalmasın: Tül gibi ince krep tarifi, mis gibi kokuyor

Krep kahvaltı saatlerinizde sofranızı zenginleştiriyor. Krep sade tüketilebilir veya arasına çikolata eklenebilir. Nar gibi kızaran krep nasıl yapılır? Krebin hamur kıvamı nasıl olur? İşte cevabı...

HABER MERKEZİ

Krep az ve öz malzemelerle hazırlanan bir kahvaltılık tarif. En hafif hamur işlerinden biri olan krep içine hangi malzemeler girer? Krep özellikle terayağı ile pişirilmeli.

Krep Malzemeleri ve Hazırlanışı

Malzemeler

2 adet yumurta

2 su bardağından biraz az un

2 su bardağı süt

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı tereyağ veya sıvı yağ

Hazırlanışı

Geniş bir karıştırma kabında un, süt ve suyu hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtaları kırıp hamura ekleyebilirsiniz ve tekrar çırpmaya devam edebilirsiniz.

Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde etmeniz gerekiyor.

Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağ veya sıvı yağ döküp tavaya yayın.

Kepçe yardımı ile hamuru tavaya dökün, sağa sola ekleyerek tavaya hamuru yayın.

Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.

Servis edilmeden önce üzerine istediğiniz iç harcı veya sosu ekleyebilirsiniz.