Yaz aylarında akşam yemeği menüsüne karar vermek zor. Sıcakta insan yemek yapmak bile istemiyor diyorsanız kıymalı pide tarifi tam size göre. Üstelik fırından alabileceğiniz ekmek hamuruyla yaparsanız vakitten de kazanmış olursunuz.
KIYMALI PİDE TARİFİ MALZEMELER
2 ekmeklik hamur
Kıyma harcı için malzemeler
Bir kâse kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet yeşil sivribiber
1 adet kırmızı kapya biber
1 yemek kaşığı salça
Pulbiber, kimyon, karabiber
Tuz
KIYMALI PİDE TARİFİ
Önce soğanları ve biberleri rondodan geçirin. Ardından domateslerin kabuklarını soyun. İster rondoya atın ister minik minik doğrayın. Bu malzemeleri bir kaba alın. Diğer harç malzemelerini de ekleyin bir güzel yoğurun. Kıymalı pide harcı hazır.
Kıymalı pidenin hamuru ele yapışmamalıdır. Fırındaki ekmekler biraz cıvık olduğundan un ekleyip biraz yapışması durumunu azaltın.
Ardından yağlı kağıt serili fırına hamurları uzunlamasına, yassılaştırarak dizin. Harçtan alın lahmacun gibi yayın. Kenarlarını kıymalı harcın üzerine kapatın.
Hamurların kenarlarına tereyağı sürün. İstenen kırmızılığa göre fırında pişirin. Akşam yemeği menüsüne kıymalı pide hazır. Afiyet olsun...