KADİR TEKİN
Şipşak 5 dakikada hazırlanan hamur yoğurmadan yapılan kıymalı pide tarifi, sahurda çok tüketiliyor. Hamur yoğurmadan yapılan kıymalı pide tarifi, sizi hamur derdinden kurtarıyor. Hem lezzetli hem pratik olan hamur yoğurmadan yapılan kıymalı pide tarifi dakikalar içinde sofranızda yerini alıyor.
Sahur için 5 dakikada hazırlanan hamur yoğurmadan yapılan kıymalı pide tarifinin püf noktaları bulunuyor. Hamur yoğurmadan yapılan kıymalı pidenin özellikle çıtırlığının püf noktası merak ediliyor. İşte pratik ve lezzetli bir sahurluk kıymalı pide tarifinin çıtırlığının püf noktası...
Malzemeler:
2 ekmeklik hamur,
Kıyma harcı için malzemeler:
Bir kâse kıyma,
1 adet soğan,
1 adet domates,
1 adet yeşil sivribiber,
1 adet kırmızı kapya biber,
1 yemek kaşığı salça,
Pulbiber, kimyon, karabiber,
Tuz,
Hazırlanışı:
Önce soğanları ve biberleri rondodan geçirin. Ardından domateslerin kabuklarını soyun. İster rondoya atın ister minik minik doğrayın. Bu malzemeleri bir kaba alın. Diğer harç malzemelerini de ekleyin bir güzel yoğurun. Kıymalı pide harcı hazır.
Kıymalı pidenin hamuru ele yapışmamalıdır. Fırındaki ekmekler biraz cıvık olduğundan un ekleyip biraz yapışması durumunu azaltın.
Ardından yağlı kağıt serili fırına hamurları uzunlamasına, yassılaştırarak dizin. Harçtan alın lahmacun gibi yayın. Kenarlarını kıymalı harcın üzerine kapatın.
Hamurların kenarlarına tereyağı sürün. İstenen kırmızılığa göre fırında pişirin.
Sahur menüsüne kıymalı pide hazır. Afiyet olsun...