Hamur işi tatlıların gözdesi! Baba tatlısı nasıl yapılır?

Baba tatlısı un ve yoğurtla yapılıyor. Baba tatlısı çayla birlikte tüketilebiliyor. Kabarık bir tatlı olan bu lezzeti denemeden önce mutlaka püf noktalarına bakmak lazım. İşte detaylar...

Baba tatlısı içerisine limon suyu da ekleniyor. Şerbet için ise 3 su bardağı toz şeker gerekiyor. Peki baba tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylar...

BABA TATLISI

Hamur için;

2 su bardağı un

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

Şerbet için;

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

AŞÇININ NOTU

Dilerseniz üzerine antep fıstığı ya da fındık serpebilir, kaymak veya dondurma ile de servis edebilirsiniz.

YAPILIŞI

Yumurta, sıvı yağ, vanilin ve yoğurdu bir kapta karıştırmaya başlayın.

Ardından kabartma tozunu ve unu üzerine ilave edin.

Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur oluşana kadar yoğurmaya devam edin.

Küçük kek kalıplarından fırın tepsisine yerleştirin. Ardından ceviz büyüklüğünde yuvarladığınız hamurları içerisine koyup önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Bu sürede şerbet için malzemeleri bir kabın içerisine alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Pişen tatlınızı doğrudan pişirmediğiniz şerbetin içerisine koyun ve 3 dakika bekletin.

Son olarak tatlıları şerbetin içerisinden alarak derin bir tabağa yerleştirin ve üzerine kalan şerbeti dökün.

Tatlınız şerbetin tamamını çekip soğuyana kadar bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!