Hamur açıp evinizi batırmayın! Hazır yufkadan ev gözlemesine taş çıkaran tarif

Hazır yufkadan yapılan gözleme çayın yanına çok yakışıyor. İster kahvaltılarda ister habersiz misafirlerinizde yapabilirsiniz. Peki hazır yufkalı zahmetsiz gözleme nasıl yapılır?

Kahvaltıya en yapacağını şaşıranlar müthiş bir öneriyle geldik. Hazır yufkadan gözleme yapılışı son derece pratik. Peki nasıl hazırlanır? İşte yanıtı...

Az malzemeli çok lezzetli olan hazır yufkalı gözleme bir kez tadına bakanları dahş hayran bırakıyor.

HAZIR YUFKADAN GÖZLEME TARİFİ

1 adet yufka

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 kase beyaz peynir

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1 tutam pul biber (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI

Dilerseniz sıvı yağ yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

Beyaz peynir yerine lor peyniri, kaşar peynir gibi farklı peynirleri de tercih edebilirsiniz.

Peynirli iç harcına kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.

Piştikten sonra gözlemelerin üzerine biraz tereyağı sürerseniz çok daha lezzetli olacaktır.

Yufkayı geniş bir tezgaha serin.

Yufkayı ikiye kesin ve yarısının üzerine bir fırça yardımı ile biraz sıvı yağ sürün.

Ufalanmış beyaz peynirlere tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber ekleyin.

Yufkanın orta kısmına kare şekilde serpin.

Yufkayı yanlarından katlayarak dikdörtgen şeklini verin.

Pişerken açılmaması için yufkanın birleşim yerlerine yağ sürerek güzelce kapatın.

Tavanızı ısıtın ve hafif yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin.

İki tarafı da kızardıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!