Hamsi Kuşu tarifi, malzemeleri MasterChef'te gündeme gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Karadeniz yöresine ait hamsi yemeğin yapılışı ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde derledik. Peki Hamsi Kuşu tarifi fırında nasıl yapılır, malzemeleri neler? En kolay Hamsi Kuşu yemeğin yapılışı nasıl?
Hamsi Kuşu tarifi, malzemeleri MasterChef'te gündeme gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Karadeniz yöresine ait hamsi yemeğin yapılışı ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde derledik. Peki Hamsi Kuşu tarifi fırında nasıl yapılır, malzemeleri neler? En kolay Hamsi Kuşu yemeğin yapılışı nasıl?
HAMSİ KUŞU TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1kg hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
10-15 sap maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay kaşığı acı toz biber
Bir tutam karabiber
HAMSİ KUŞU TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yağda kızartma yöntemiyle yapılan yiyecekler her ne kadar zararlı hale gelsede hamsi kuşu tarifi tüm bunlara rağmen yenilebilecek çok lezzetli bir yiyecek. Şimdi geçelim adım adım hamsi kuşu nasıl yapılır bölümümüze:
1-İlk olarak hamsilerimizi temizleyip güzelce yıkıyalım ve süzülmeleri için bir süzgece bıraklım. Hamsi ayıklama tarifi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
2-Rendelediğimiz soğan ve sarımsağı çukur bir kaba alıyoruz ve ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz. Ardından tuz, karabiber, toz biber ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
3-Hazırladığımız malzemeyle videoda gösterildiği şekilde hamsi dolmamızı hazırlıyoruz ardından mısır ununa bulayıp bir tabağa alıyoruz.
4-Kızmış ayçiçek yağında hamsiler iyi kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.