Hamileyken günde bir fincan kahve içilebilir

Hamilelikte kahve içme konusu anne adaylarının en çok yakındığı konu. Aslında anne adaylarının birçoğu bu konuda bilinçsiz. Beslenme uzmanları, hamilelik sürecinde kahveden vazgeçemeyen ya da kahvesiz zorlanan anne adaylarının günde bir iki fincan kahve içmelerinin bir zararı olmayacağını belirtti.

Hamilelikte kahve içmenin anne ve bebeğe etkisi yıllardır konuşulan konular arasında. Peki, kahveden vazgeçemeyen anneler hamileyken ne yapmalı? Beslenme uzmanları, hamilelik sürecinde kahveden vazgeçemeyen ya da kahvesiz zorlanan anne adaylarının günde bir iki fincan kahve içmelerinin bir zararı olmayacağını dile getirdi.

Hamilelerin tıpkı her yiyecek ve içeceği olduğu gibi kahveyi de ölçülü tüketmeleri gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Ayşegül Bahar, "Anne adayları rahatlıkla günde 1-2 fincan kahve içebilir. Ancak benim önerim kafeinsiz kahve içmelerinden yana." dedi.

KAHVENİN FAYDALARI

Bahar, "Hafızayı güçlendiren, konsantrasyonu artıran kahve; karaciğer yağlanmasını ve tip 2 diyabet riskini azaltıyor, safra taşı oluşumunu engelliyor. Hazmı kolaylaştırıyor, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı oluyor. Metabolizmayı ve yağ yakımını da hızlandırıyor." diye de ekledi.