Hamilelikte dikkat! Bu karışım aniden yükselen tansiyonu bir anda düşürüyor

Tansiyon, son yüzyılda insanların şikayet ettiği hastalıkların başında geliyor. Özellikle kadınların bedensel sürecindeki değişimi etkileyen hamilelikte sinsi sinsi ilerleyen hastalıkların başında da tansiyon geliyor. Peki bu hastalığı aniden düşüren karışım nedir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Sağlıklı bir vücudun temel taşı dengeli bir tansiyondur. Aksi halde yaşanan dengesizlik birçok hastalığa davetiye çıkarır. Özellikle hamilelik sürecinde kadınlarda değişen vücut şekli ve sağlığının etkilerine bağlı tansiyon sinsi sinsi ilerler. Bu da hamilelikte sağlığı saatli bombaya çevirir. Aniden ortaya çıkarak anne ve bebeğin yaşamını tehlikeye atan tansiyonu önlemenin doğal basit yolları vardır. Tansiyon yükselmesi hormonal sürece bağlı gelişir.

HAMİLELİKTE TANSİYON NEDEN ÇIKAR?

Kan hücre sayısında azalma varsa

Bağışıklık sistemi zayıfsa

Anne yeterli oranda beslenmiyorsa

Dengeli su tüketimi yoksa

Kronik böbrek ya da karaciğer rahatsızlığı mevcutsa

Ruhsal sorunlar yaşıyorsa; stres yorgunluk vücut değişimine bağlı kabullenmeme

İkizlere hamileyse

Kan insülinde kronik bozukluk varsa


HAMİLELİKTE SİNSİ SİNSİ İLERLEYEN O HASTALIĞA DİKKAT!

Beyne aniden kan yükseldiğinde yüksek tansiyon beraberinde felç ya da beyin kanaması gibi riskli sağlık sorunlarına yol açar. Ciddi bir yüksek tansiyon riskine karşı mutlaka bir uzmana görünmenizde fayda var. Yüksek tansiyon doğum sürecini de riske atar. Bu yüzden hamilelikte tansiyonu dengede tutacak besinler tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak bu da uzman kontrolünde olması şart!

ANİDEN YÜKSELEN TANSİYONU DÜŞÜREN KARIŞIM

* Kan akışını dengeleyip tansiyon riskini düşüren en doğal besin zerdeçaldır. Alternatif tıp uzmanları bal ve zerdeçal ya da süt ve zerdeçal karışımlarının kanı sabit seviyede tuttuğunu vurgular.

* Kalp damar hastalıklarının da vazgeçilmezi olan zerdeçal yüksek oranda B vitamini kompleksine sahiptir. B vitamini ve alt kategorisindeki vitaminler hücre yapısını yeniler.

* Organların işleyişini düzenler. Öte yandan folik asit barındırdığından kan sayım hücre sayısını artırır. Hamilelik sürecini rahatlıkla atlatmada tam bir şifa deposudur.

* Kurkumin madde barındıran zerdeçal vücudu serbest radikali hücrelerden arındırır. Uzmanlar bazı hamile adaylarına bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı zerdeçal tozunun karıştırılıp tüketilmesini tavsiye eder.

Ciltteki gözenek sorununu ortadan kaldırıyor! En trend cilt bakımı retinol serumun kullanımı