AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Sağlıklı bir vücudun temel taşı dengeli bir tansiyondur. Aksi halde yaşanan dengesizlik birçok hastalığa davetiye çıkarır. Özellikle hamilelik sürecinde kadınlarda değişen vücut şekli ve sağlığının etkilerine bağlı tansiyon sinsi sinsi ilerler. Bu da hamilelikte sağlığı saatli bombaya çevirir. Aniden ortaya çıkarak anne ve bebeğin yaşamını tehlikeye atan tansiyonu önlemenin doğal basit yolları vardır. Tansiyon yükselmesi hormonal sürece bağlı gelişir.
Kan hücre sayısında azalma varsa
Bağışıklık sistemi zayıfsa
Anne yeterli oranda beslenmiyorsa
Dengeli su tüketimi yoksa
Kronik böbrek ya da karaciğer rahatsızlığı mevcutsa
Ruhsal sorunlar yaşıyorsa; stres yorgunluk vücut değişimine bağlı kabullenmeme
İkizlere hamileyse
Kan insülinde kronik bozukluk varsa
Beyne aniden kan yükseldiğinde yüksek tansiyon beraberinde felç ya da beyin kanaması gibi riskli sağlık sorunlarına yol açar. Ciddi bir yüksek tansiyon riskine karşı mutlaka bir uzmana görünmenizde fayda var. Yüksek tansiyon doğum sürecini de riske atar. Bu yüzden hamilelikte tansiyonu dengede tutacak besinler tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak bu da uzman kontrolünde olması şart!
* Kan akışını dengeleyip tansiyon riskini düşüren en doğal besin zerdeçaldır. Alternatif tıp uzmanları bal ve zerdeçal ya da süt ve zerdeçal karışımlarının kanı sabit seviyede tuttuğunu vurgular.
* Kalp damar hastalıklarının da vazgeçilmezi olan zerdeçal yüksek oranda B vitamini kompleksine sahiptir. B vitamini ve alt kategorisindeki vitaminler hücre yapısını yeniler.
* Organların işleyişini düzenler. Öte yandan folik asit barındırdığından kan sayım hücre sayısını artırır. Hamilelik sürecini rahatlıkla atlatmada tam bir şifa deposudur.
* Kurkumin madde barındıran zerdeçal vücudu serbest radikali hücrelerden arındırır. Uzmanlar bazı hamile adaylarına bir yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tatlı kaşığı zerdeçal tozunun karıştırılıp tüketilmesini tavsiye eder.