AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kadınların hormonal ve fiziksel değişime girdiği hamilelik evresinde sıklıkla hastalıklar yaşanır. Uzmanlar en sık rastlanan hastalık için ise en doğal besini önerdi.
Hamilelikte kadının rahmi genişledikçe sindirim sistemi organlarına baskı uygular. Bu durumdan en muzdarip olan organ ise bağırsak sistemidir. Böylece kabızlığa davetiye çıkar. Kabızlık ise hamilelik sürecinde risklidir.
Tuvalet sırasında ıkınma yaşandığından erkenden rahim ağzı açılabilir. Düşük ve erken doğumu tetikler. Ikınmaktan kaçan kadında ise ödem ve şişme yaşanır. Sağlıksız beslenmeye neden olur. Huzursuz hisseden hamile adayı yemek yemekten kaçınır.
Vücuttaki östrojen hormonu da bu süreçte artığından vücuttaki organların işleyişi değişir. Uzmanlar bu sorunun önüne geçmek için en doğal yöntemin hamileliğin ilk gününden itibaren anne adayının her gün sabahları aç karna bir yemek kaşığı zeytinyağı tüketmesini tavsiye eder.
Sindirim sistemini kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatarak kabızlık riskinin önüne geçer.
Azalan vitamin ve mineral değerlerini artırır.
Özellikle hem anne adayına hem de bebeğin ihtiyacı olan omega-3 yağ asidini sağlar.
Bebeğin gelişimine katkı sağlarken anne adayının da kemiklerini güçlendirir.
Sinir ve stresi azaltarak kolay bir hamilelik sürecine yol açar.