AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Vitamin ve mineral bakımından zengin olan kuruyemişler hamilelikte tüketilip tüketilmemesi konusunda anne adayları kararsız kalır. İnsan sağlığı açısından fayda sağlayan vitamin ve mineralleri almak için uzmanlar açıklama yaptı.
Hamilelik sürecinde tehlikeli olan besinler arasında kuruyemişler yer almaz. Ancak bazı kuruyemişler sindirim sorunlarına neden olabileceğinden uzmanlar tüketim miktarının az tutulması konusunda uyardı. Peki kalsiyum bakımından zengin olan sarı leblebi hamilelikte tüketilir mi? İşte cevabı...
Hamilelikte bebeğim gelişimi için önemli olan bazı vitaminler dışarıdan alınması lazım. Bu yüzden anne adaylarının besinleri yeterli miktarda tüketmeleri tavsiye edilir.
Sarı leblebinden her gün bir avuç kadar tüketmek anne adayının kalsiyum miktarını artırır. Bu bebeğin de anne karnındaki gelişimini destekler. Aynı zaman da sarı leblebi hamile kadınların kemiklerini güçlendirerek süreci daha iyi atlatmalarını sağlar.
Sarı leblebi hamilelikte kemiklerden de ziyade beyinsel fonksiyonları destekler. Bu da hem bebeğin hem de annenin yorgunluk stres gibi durumları yaşamasının önüne geçer.