AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
En çok yemek yenilen dönem olan hamilelikte aslında tüketilen besinlere dikkat etmekte fayda var. Uzmanlara anne adayının her aşerdiğini tüketmesi demek akabinde çeşitli hastalıklara da davetiye çıkması demektir.
Kış aylarının em meşhur içeceği olan salepte bunlardan biri midir? Süt, tarçın ve salep bitkisiyle yapılan bu muazzam lezzetin gaz yapma ihtimali düşünülür. Bu yüzden uzmanlar salep hakkında açıklama yaptı.
Salep içerisinde yüksek oranda potasyum kalsiyum ve C vitamini bulunur. Bu da bağışıklığın ihtiyacı olan vitamin minerallerdir.
Bu sağlıklı içecek hamilelik sürecinde elbette içilebilir.
Hastalıklara karşı anne adayını koruyan salep aynı zamanda zinde ve enerjik bir vücuda neden olur.
Sindirimi çalıştırarak kabızlığın önüne geçer. Kan değerlerini normal miktarda tutar.
Uzmanlar faydalı olan bu içecekten haftada en fazla 3 kez tüketilmesi gerektiğini de ayrıca belirtti. Fazla tüketilen salep gaz sıkışmasına yol açar.
Gaz sıkışması hamilelik sürecini tehlikeye atar. Gaz sıkışması bebeklerin zehirlenmesine bile neden olabilir. Öte yandan spazma neden olan gaz, kasları gerginleştirir. Bu yüzden fazla tüketilmesi sakıncalıdır.