Hamilelikte saç boyanır mı? İşte hamilelikte asla yapılmaması gereken hatalar

Hamilelik sürecinde bakım anne adaylarını mutlu ettiği kadar tedirgin de ediyor. Peki, hangi bakımlar bebeğe zarar veriyor? Hamilelikte saç boyanır mı, lazere gidilir mi? İşte tüm soruların cevabı ve bakımlı annelerin bebeklerini koruyan öneriler haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hamilelikte saç boyama, lazer, makyaj gibi birçok bakım konusu anne adayları tarafından araştırılıyor. Peki, hamilelikte bebeğe zarar veren bakımlar hangileridir? Hamilelkte saç boyanır mı?

Saç boyama sırasında az da olsa kimyasal maddenin vücutta emildiğini belirten uzmanlar, bu durumların bebeğe zarar vermesiyle ilgili henüz bilimsel bir kanıt olmadığı ifade ediyor.

HAMİLELİKTE SAÇ BAKIMI

Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin organları oluşmaya başlar. Bu nedenle herhangi bir duruma karşı ilk üç ay saç boyama tavsiye edilmiyor. İlk üç aydan sonra ise bitkisel saç boyaları tercih edilebilir.

Bu noktada kimyasallara maruz kalmayı azaltmak için ombre, röfle veya gölge gibi saç boyama işlemlerini tercih edebilirsiniz. Çünkü bu işlemler doğrudan kafa derisine temas etmiyor.

HAMİLELİKTE MAKYAJ YAPILIR MI?

Oje, ruj ya da diğer ürünler ciltle doğrudan temas ettiğinden makyajdan kesinlikle kaçınılmalıdır. Mümkünse organik makyaj malzemeleri kullanılmalıdır.

HAMİLELİKTE ESTETİK İŞLEM

Hamilelikte estetik işlemler genelde uzmanlar tarafından önerilmez. Çünkü estetik için uyuşturmada kullanılan lokal anesteziler ve epinefrin plasentayı geçer ve bebeği etkiler.

HAMİLELİKTE LAZER

Hamilelikte lazer konusunda tam olarak net bir şey belirtilmemektedir. Hamilelik döneminin son 3 ayı karın hassaslaştığı için genelde buradaki tüyler için önerilmez. Lazer konusunda ısrarcı olanlar mutlaka doktoruna danışmalıdır.