Hamilelikte ne kadar kalori alınmalı?

Hamilelikte bazı beslenme noktalarına dikkat ederek kalori almak mümkün. Avustralya'da Monash Üniversitesi'nde araştırma yapan bilim insanları hamilelik sürecinde alınması gereken kalori oranını hesapladı. Detaylar haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MORPAPATYA

Hamilelik üzerine kalori ve kilo alımı konusunda dünyada ve Türkiye'de çeşitli araştırmalar yapılıyor. Anne adayları, "Hamilelikte ne kadar kalori alınmalı?" sorusunun cevabını araştırıyor. Avustralya'da Monash Üniversitesi'nde araştırma yapan bilim insanlarına göre ortalama 9 aylık olan gebelik sürecinde alınan kaloriye ek 50 bin kalori daha alınması gerekebilir.

Bebeğin dokularında depolanan enerji, hamilelikteki toplam enerji harcamasının yüzde 4'ünü karşılıyor. Diğer yüzde 96'lık kısımsa kadının kendi vücudunun ihtiyaç duyduğu ekstra enerjiye denk geliyor. Yeterli miktarda protein, mineral ve vitamin ile bebeğin sağlıklı büyümesine destek olabilirsiniz.

Söylemekte Fayda Var!

Önemli olan fazla kalori almak değil, dengeli ve düzenli beslenmek olduğunu unutmayalım.

HAMİLELİKTE İDEAL KİLO ALIMI

18 kg dan düşük vücut kütle indeksi olanlarda gebelik boyunca 12-18 kg kadar kilo alması normal kabul ediliyor.

Hamilelik başında çok kilolu olan anne adaylarının gebelik boyunca 5-9 kg kadar kilo almaları sağlık için uygun bulunuyor. Sağlıksız yiyeceklerin ve stresin seyreltildiği bir hamilelik için sağlıklı günler dileriz.