Hamilelikte mide bulantısına şifa: Zencefil

Hamilelikte mide bulantısına ne iyi gelir? sorusunun yanıtı araştırılıyor. Uzmanlar, mide bulantısı için zencefil önerdi. Peki, hamileler zencefili nasıl tüketmeli? İşte yanıtlar...

AA

Hamilelik bulantısı birçok anne adayının baş etmekte zorlandığı bir sorun. Gebelikte ilk haftalardan 14’üncü haftaya kadar devam edebilen bulantıya zencefil öneren uzmanlar,  "Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer?" sorusunun cevabını yanıtladı.

AA'nın haberine göre, Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları Bölümü'nden Op. Dr. İlknur Sayar, hamilelikte mide bulantısına çare olarak zencefilin öneminden bahsetti.

Bulantının anne ya da bebek için zararlı olmadığını belirten Sayar, hamilelikte mide bulantısı için şu bilgileri verdi:

"Gebelikte ilk haftalardan 14’üncü haftaya kadar devam edebilen bulantı nöbetlerinde doğal çare olan zencefildir. Zencefili az miktarda yemeklerinize ekleyerek veya çay olarak demleyerek tüketebilirsiniz. Bulantı sizin ve bebeğiniz için zararlı değildir. Ancak aşırı kusma durumunda su kaybı, yetersiz beslenmeye neden olarak anne ve bebeğin elektrolit değerlerinin bozulmasına sebep olabilir. Böyle durumlarda gerekirse hastaneye yatış yapılıp destek tedavisi verilebilir." 

"MUTLAKA SU TÜKETİLMELİ"

Az az ve sık sık beslenilmesi ve vücudun su kaybını dengelemek için mutlaka su tüketilmesini gerektiğini belirten Sayar, şunları kaydetti:

"Fazla şekerli ve yağlı besinler yerine daha hafif ve vitamin açısından zengin besinler tüketmeli, midenizi bulandıracak ağır parfüm, sigara gibi kokulardan uzak durmalısınız. Sabahları mide asidi azaltıcı etkisi olan tuzlu kraker, leblebi gibi besinler iyi gelecektir. Koku sizi rahatsız ediyorsa bulunduğunuz yeri sık sık havalandırın, yemek kokuları bulantınızı artırabilir. Bu nedenle başkasından sizin için yemek yapmasını isteyin, sıcak yerlerden kaçının. Gebelikte mide bulantısı gebelerin yaklaşık yüzde 80'ini etkiliyor. Gebelikte bulantı ve kusma genelde sabah bulantısı olarak kendini gösterse de günün veya gecenin herhangi bir saatinde sizi etkileyebilir. Genellikle gebeliğin 6. haftasında başlayıp 14. haftaya kadar devam edebilir."