Hamilelikte mantar yenir mi? Hamilelikte tüketilen mantar zararlı mı?

Doğada en fazla çeşide sahip olan mantar hamilelikte tüketilip tüketilmemesi merak konusu oldu. Riskli bir süreç olan hamilelikte mantarın yan etkileri hakkında uzmanlar açıklama yaptı. Tam bir protein deposu olan mantar hakkında öğrenmek istediklerinizi araştırdık. Peki hamilelikte mantar yenir mi? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bebeğin en önemli gelişim aşaması olan ilk 4 ay için uzmanlar bazı besinlerin tüketilmemesi konusunda uyarır. Merak edilen ise mantarın hamilelikte tüketilip tüketilmemesidir. Çünkü yüksek oranda protein ve kalsiyum barındıran mantarın yan etkisi olabileceği düşünülüyor. Sizler için merak edilen bu konuyu araştırdık.

Birçok çeşidi olan mantarın içeriği B vitamini kompleksi bakımından zengindir. Bu zenginlik gelişim sürecindeki bebeklere farklı etkiler sağlayabilir.

HAMİLELİKTE MANTAR YENİR Mİ?

Hamilelikte mantar tüketilmeli. Ancak sınırlı seviyede. Çünkü mantar vücudun hamilelikte azalttığı vitamin mineral değerini dengeler. Hamilelikte, tüketilen mantar, bebeğin gelişimini destekler. Öte yandan anne adayına da fayda sağlayarak sindirim sorunlarını çözer.

Bebek gelişirken azalan minerallerin ve kan değerlerini dengeleyen mantar, alerjik reaksiyona da yol açabilir. Bu yüzden uzmana danışarak sınırda tüketimi fayda sağlar.

Kuzu veya dana eti yiyemeyen anne adayları için ise muazzam faydalar sağlar. Selenyum ve protein bakımından zengin olduğundan eksiklikleri kapatır.

Canan Karatay'dan ezber bozan bir açıklama: Çocuklara bol bol Türk kahvesi içirin!