Hamilelikte kivi yenir mi? Kivi hamileliği tehlikeye atar mı?

En riskli süreç olan hamilelikte uzmanlara sorulan en sık besin kividir. Yüksek oranda C vitamini barındıran kivinin hamilelikte faydalı olup olmayacağı ise merak konusudur. Çünkü kivi alerjik reaksiyon içeren bir besindir. Peki Kivi hamileliği tehlikeye atar mı? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

En faydalı tropikal meyve olan kivinin hamilelikte tüketilip tüketilmeyeceği merak konusu oldu. Yüksek oranda C vitamini barındırdığı için hamilelikte sakıncası konusunda kafa karıştıran yorumlar hakkında uzmanlardan açıklama geldi.

Yüksek oradan Vitamin kompleksi barındıran kivi, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi maddesel etki nedeniyle vücutta ciddi oranda alerjik reaksiyona neden olabilir. Hamilelikte sıkıntılı bir süreç olduğundan anne adayları besini tüketmek konusunda şüpheye düşer.

HAMİLELİKTE KİVİ YENİR Mİ?

Alerjik etkisi olmasına rağmen uzmanlar hamileliği kış aylarına denk gelen anne adaylarının günde bir tane kivi tüketebileceğini vurguladı. Kivi hamilelikte en yaygın olan kabızlık sorununu ortadan kaldırarak bağışıklığın daha iyi çalışmasını sağlar. Vücuttaki toksinleri ve ödemi atmada faydalı olduğu kadar bebeğin gelişimine de katkı sağlar.

Kanserli hücrelerin oluşmasını engelleyen kivi, oldukça faydalıdır. Anne adayında anti stres etkisi göstererek hormonal dengesizliğin önüne geçer.

KİVİ HAMİLELİĞİ TEHLİKEYE ATAR MI?

Her besinin aşırı tüketilmesi gibi kivi de aşırı tüketildiğinde hamileliği riske atar. Çünkü yüksek oranda toksin atıcı olan kivi, düşük riskine neden olur. Öte yandan kan akışını hızlandırır. Ancak uzmanlar risk olmadan kivi tüketmek için yoğurdun içine ya da günde bir tane tüketmeyi tavsiye eder.

Kış aylarında kadınlarda artıyor! Farklı belirtilerle ortaya çıkıyor

Kuru üzüm bebeklere ne zaman verilmeli? Kuru üzüm bebeklerde gaz yapar mı?