Hamilelikte kaşıntı nasıl geçer? Gece uyutmuyorsa...

Hamilelikte kaşıntı birçok kadında görülür. Hamilelik sürecinde bazıları el ve ayaklarında bazıları da vücudunun her yerinin kaşındığını söyler. Hamilelikte kaşıntı genellikle gece rahatsız eder, hatta uyutmaz. Peki, hamilelikte kaşıntı nasıl geçer?

Hamilelikte kaşıntı özellikle son aylarda yaygındır. Kaşıntı genellikle geceleri daha kötüdür ve o kadar rahatsız edici olur ki uyuyamazsınız. Bu kaşıntılar bazılarında sarılığın belirtisi de olabiliyor.

Genellikle el, ayak tabanlarından başlayıp, kol, bacak ve gövdeye yayılan kaşıntılar geceleri artar. Bu kaşıntıların sarılık anlamına gelip gelmeyeceğine ancak hekim karar verebilir.

HAMİLELİKTE KAŞINTI NASIL GEÇER?

Bol giysiler giymek kaşıntıyı ve cilt tahrişini önlemeye yardımcı olabilir.

Sentetik malzemeler yerine pamuk gibi doğal olanları tercih edin. Bunlar "nefes alabilir" ve havanın cildinize yakın dolaşmasına izin verir.

Soğuk bir banyo yapmak, losyon veya nemlendirici sürmek de kaşıntıyı yatıştırır.

Bazı kadınlarda parfümlü ürünler de ciltte kaşıntıya neden olabilir. Bu nedenle hamilelik sürecinde parfümsüz losyon veya sabun kullanmayı deneyebilirsiniz.

BUNLARA DİKKAT

Her hamilelik farklıdır. Hafif kaşıntı genellikle sizin veya bebeğiniz için zararlı değildir, ancak özellikle akşamları veya geceleri daha fazla fark ederseniz, bazen daha ciddi bir durumun işareti olabilir. Kaşıntı yaşıyorsanız, ebenize veya doktorunuza bildirin.