Hamilelikte kabızlık için 10 öneri! Şişkinlik için mutlaka...

Hamilelikte kabızlık sorunu tüm anne adaylarını rahatsız eden bir durum. Hamilelikte salam, sosis ve sucuk gibi işlem görmüş gıdaların sofradan kalkması gerekiyor. Peki, hamilelikte kabızlık için neler tüketilmeli? Rezene çayı, kuru kayısı, kuru erik, yoğurt ve incir kabızlığa düşman besinlerden sadece birkaçı. İşte hamilelikte yükünüzü hafifletecek 10 kabızlık önerisi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Hamilelik zorlu bir süreçken bir de buna kabızlık eklendiğinde anne adayları için durum daha da zorlaşıyor. Hamilelikte kabızlık ve şişkinlik olmaması için evde yemek yemeye özen göstermek gerekiyor. Bunun yanında paketli gıdalardan da uzak durulması şart. Hamilelikte kabızlık gideren besinlerin başında incir, kayısı ve erik geliyor.

HAMİLELİKTE KABIZLIK İÇİN 10 ÖNERİ

1. Sık sık ve küçük porsiyonlar ile beslenmek kuru kayısı, kuru erik, kuru incir, bol yeşil salata, kefir ve probiyotik içerikli yoğurt, rezene çayı tüketilmesi önerilir.

2. Günde en az 2,5 litre su içerek bağırsaklarınızın daha sağlıklı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

3. Mideyi rahatsız eden yağlı yiyeceklerden ve aşırı baharat tüketiminden uzak durulması gerekir.

4. Doktorunuzun da onayıyla her gün düzenli yürüyüş ve bir egzersiz programı hazırlayabilir ve sindirim sisteminizi destekleyebilirsiniz.

5. Alkol ve sigaradan kesinlikle uzak durmak gerekir. Kafein kullanımında aşırıya kaçılmaması gerekir.

6. Salam, sosis ve sucuk gibi işlem görmüş gıdaların hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi sindirim sorunlarına yol açma ihtimali yüksek.

7. Çiğ yumurtadaki salmonella bakterisi sindirim sistemine zarar verebilir. Bu sebeple çiğ veya az pişmiş yumurta yemekten kaçınmak gerekir.

8. Hamilelik sürecinde gıda zehirlenmesi gibi bir durumla karşılaşmamak için çiğ ve az pişmiş yiyeceklerin tüketilmemesi gerekir.

9. Gazlı ve şekerli içeceklerden, ev yapımı olmayan meyve sularından kaçınmak oldukça önemli. Bu içecekleri tükettiğinizde şişkinlik, ishal veya kabızlık yaşama ihtimaliniz oldukça yüksek.

10. Yağlı ve kızarmış yemeklerden uzak durmalısınız. Fasulye, soğan ve lahana ile yapılan yemekler şişkinliğe sebep olabilir.

Resimde ilk hangi hayvanı görüyorsun? Kişilik testi iş hayatında nasıl bir insan olduğunu söylüyor