Hamilelikte her gün tüketilen 3 hurma bakın vücudunuza neler yapıyor!

Kadınların en zorlu süreçlerinden biri olan hamilelikte çeşitli besinler yasaklanırken bazılarının ise fazla tüketilmesi gerekiyor. Süreci kolaylaştıran besinlerden biri hurmadır. Güçlü lif kaynağı olan hurmanın hamileliğe olan etkilerini sizler için değerlendirdi. Peki hamilelik boyunca 3 hurma tüketmenin faydaları nelerdir? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Doğadaki güçlü lif kaynaklarının başında gelen hurma, hamilelik sürecinde tüketilmesi önerilen besinlerin başında gelir. Sağlıklı bir hamilelik süreci için gerekli olan hurma hakkında uzmanlardan açıklama geldi.

Ramazan ayıyla özdeşleşmiş hurma ayrıca yüksek oranda folik asit barındırır. Hamilelik sürecinde ise değişen hormonlar anne adayında bazı hormonların azalmasına neden olur. Bunların başında da folik asit gelir. Folik asit hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar.

HAMİLELİK BOYUNCA HER GÜN 3 TANE HURMA YERSENİZ

Yapılan araştırmalarda hamileliğin dördüncü ayından sonra düzenli tüketilen hurma kasların rahatlamasını sağlar. Bu hamilelikte sıklıkla görülen kas kasılmalarının önüne geçer.

Vücutta folik asitleri artırarak ödem oluşumunu engeller. En sık görülen krampları engeller. Vücudu rahatlatır.

Hamilelikte anne adaylarının giderek yavaşlayan bağışıklık sistemini artırmanın en faydalı yolu hurmadır. Bağırsakları daha hızlı çalıştırarak kabızlığı engeller.

Hurma bebeklerin sağlıklı gelişimini sağlar. Oluşma ihtimali olan hastalıkların riskini düşürür.

Düzenli tüketilen hurma protein içerdiğinden vücuttaki virüs ve bakterilerin bağışıklık sistemine hasar vermesi engellenir.

Çocuk sahibi olmayı engelleyen ağrılar! 3 haftada rahmi toksinlerden arındıran çay