AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Doğadaki güçlü lif kaynaklarının başında gelen hurma, hamilelik sürecinde tüketilmesi önerilen besinlerin başında gelir. Sağlıklı bir hamilelik süreci için gerekli olan hurma hakkında uzmanlardan açıklama geldi.
Ramazan ayıyla özdeşleşmiş hurma ayrıca yüksek oranda folik asit barındırır. Hamilelik sürecinde ise değişen hormonlar anne adayında bazı hormonların azalmasına neden olur. Bunların başında da folik asit gelir. Folik asit hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar.
Yapılan araştırmalarda hamileliğin dördüncü ayından sonra düzenli tüketilen hurma kasların rahatlamasını sağlar. Bu hamilelikte sıklıkla görülen kas kasılmalarının önüne geçer.
Vücutta folik asitleri artırarak ödem oluşumunu engeller. En sık görülen krampları engeller. Vücudu rahatlatır.
Hamilelikte anne adaylarının giderek yavaşlayan bağışıklık sistemini artırmanın en faydalı yolu hurmadır. Bağırsakları daha hızlı çalıştırarak kabızlığı engeller.
Hurma bebeklerin sağlıklı gelişimini sağlar. Oluşma ihtimali olan hastalıkların riskini düşürür.
Düzenli tüketilen hurma protein içerdiğinden vücuttaki virüs ve bakterilerin bağışıklık sistemine hasar vermesi engellenir.