Hamilelikte grip tedavisinin bebeğe zararı var mı? Gebelikte nane limon tüketilir mi?

Kış aylarında hamilelik geçiren kadınların kabusu griptir. Bebeğin sağlığı için birçok besinden uzak durması gereken bu evrede grip olan hamile kadınlar ne yapacaklarını bilmez. Gribe iyi gelen nane limon konusunda bile tereddüt yaşarlar. Peki hamilelikte grip tedavisinin bebeğe zararı var mı? Gebelikte nane limon tüketilir mi?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Gripte hafif belirtiler yaşayan hamile adaylar için tehlike arz etmeyen yöntemler var. Bebeğin sağlığına dikkat edilmesi için ise hamileliğin ilk 3 ayında kesinlikle bir uzmana danışılması gerekir. Çünkü ilk 3 ay düşük riski oldukça yoğundur. Bu evrede anne adayları birçok besinden uzak durur.

Gribe yakalanan hamilelerin bitki çaylarından uzak durmasından dolayı direk doğal yollara başvurması zordur. Bebeğin hayatı için yasak olan bitki çaylarından nane limonun tüketilmesi ise merak konusu oldu.

GEBELİKTE NANE LİMON TÜKETİLİR Mİ?

Hamilelikte dördüncü ayına girmiş anne adayı günde bir çay bardağı kadar anne limon tüketebilir. Ancak uzmanına danışarak. Böylece gribin etkin olduğu virüs doğal yolla bertaraf edilir. Nane limon çayının yapımında ise iki besinin de oldukça az kullanılması gerekir. Örneğin bir yaprak taze nane ile iki damla limon yeterli olacaktır.

HAMİLELİKTE GİRP TEDAVİSİ BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Kordonla birbirine bağlı anne ve bebek hayati olarak birbirlerini etkiler. Bu yüzden anne adaylarının hamilelik sürecinde hastalıklardan uzak durması için kendilerine dikkat etmeleri ilk şart. Akabinde bir uzman kontrolünde ilaç bile alabilen hamile adayları gribi en kısa sürede atlatmak için C vitamini besinlere yüklenmesi lazım. Portakal, mandalina, ıspanak, lahana, kırmızı pancar gibi besinler hamilelik sürecinde annenin de bebeğinde sağlığını güçlendirir.

Çay formunda tüketmektense gün içinde anne adaylarının besinleri öğünlere bölerek tüketmesinde fayda var. Öte yandan zeytinyağı, kabak ve patlıcanla anne adayı sindirim sistemini güçlendirerek gribin enfeksiyonel etkilerini azaltabilir. Grip boğaz ağrısı ve burun akıntısına yol açar. Bu yüzden nane kaynatarak buharla koklaması sinüsleri açar. Solunumu temizler.

Bağışıklığı hastalıklara karşı dayanıklı çocukların sırrı! Sabah akşam bir yemek kaşığı yedirirseniz...