Hamilelikte folik asit eksikliğini tamamlayan besin! Çiğ tüketirseniz...

Hamilelikte bazı besinler tüketilmesi konusunda uzmanlar sürekli önerilerde bulunur. Bunlardan biri de fındıktır. Çünkü fındık hamilelikte folik asit eksikliğini tamamlar. Çocuğun gelişimi için folik asit olmazsa olmazdır. Peki hamilelikte fındığın faydaları nelerdir? Cevabı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ülkemizde en sevilen kuruyemişlerden biri olan fındık hamilelikte tüketilmesi gereken önemli besinlerin başında gelir. Hamilelikte azalan folik asidi dengeleyen fındık mineral eksikliklerine fayda sağlar. Bebeğin gelişiminde katkı sağlayan folik asit özellikle kemik gelişimini destekler. Hamilelikte tüketilen fındık aynı zamanda anne adayına da faydalar sağlar.

E vitamini bakımından zengin olan fındık hücrelerin hızla yenilenmesini sağlar. Öte yandan vücudun direncini artırır. Ancak uzmanlar hamilelikte çiğ fındık öneriyor.

PEKİ HAMİLELİKTE ÇİĞ FINDIK YEMNİN FAYDALARI NELERDİR?

Hamilelikte en sık görülen rahatsızlıklardan biri kabızlıktır. Bağırsak hareketlerinin yavaşlamasından ötürü görülen kabızlığı önleyen en iyi besin çiğ fındıktır. Bağırsak hareketlerini artıran çiğ fındık aynı zamanda E vitamini de sağlar.

Folik asit bakımından zengin olan çiğ fındık hamilelik süresinde azalan vitamin ve mineral eksikliklerini giderir. Vücudun ihtiyacı olan folik asidin yüzde 15'ini rahatlıkla karşılar.

Çiğ fındık bebeklerin beyin gelişimini sağlar.

Anne adayında hamilelikte görülen saç dökülmesi cilt bozuklukları içinde fındık fayda sağlar.

Zeki çocukların sırrı! Anne karnından itibaren tüketilmesi gereken besin