Hamilelikte bu besinlerden uzak durun! Düşük riskini artırıyor…

Anne adayları için en kritik süreç ilk 6 aydır. Uzmanlar bu süreçte uzak durulması gereken bazı besinler olduğunu vurguladı. Düşük riskini artıran ve anne adayının hayatını tehlikeye koyan o besinleri sizler için derledik. İşte hamilelikte uzak durulması gereken besinler…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Bebeğin anne rahminde oluştuğu andan itibaren ve 9 ay devam eden sürece hamilelik denir. Bu süreçte tüketilen her besin bebekle ortak tüketilir. Uzmanlar bu yüzden tüketilen besinler konusunda uyarıda bulundu. Tüketildiği takdirde düşük başta olmak üzere bir sürü sağlık sorununa neden olabilir.

Doğru beslenme bebeğin gelişimine katkı sağlar. Folik asit ve protein bu süreçte en fazla alınması gereken vitamin minerallerdir. Öte yandan hamilelikte bu besinlerden de uzak durulmalı.

HAMİLELİKTE UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER

BİTKİ ÇAYLARI

Güçlü bir ödem söktürücü olduğundan en fazla düşüğe neden olabilecek besinlerdir. Bitki çaylarını hamile olduğunuzu duyduğunuz andan itibaren tüketmemelisiniz. Özellikle; adaçayı, kekik, sinamek, maydanoz ve fesleğen çayları anormal bir doğum sürecine neden olur.

KAFEİN

Çay ve kafe bebeğin beyin gelişimini durdurabilir. Sinir hücrelerinde deformasyona neden olan kafein sinir sistemini çökertebilir. Anne adayının da hormonal dengesizliğini tetikler.

HAZIR GIDALAR

Normal bir insanın bile tüketmemesi gereken hazır gıdalar anne adayları için tamamen yasaklanmalı. Hem anne sütünde ciddi kimyasallara neden olabilir. Hem de bebeğin gelişimini durdurur. Uzmanlar son yıllarda artan hastalıkların nedenini anne adaylarının sağlıksız beslenmesine bağlıyor. Hazır gıdalar uzun süre tüketilmek için içeriklerinde yüksek oranda kimyasal madde barındırır.

AZ PİŞMİŞ ET TAVUK VE BALIK

Az pişmiş besinlerde yüksek oranda bakteri vardır. Bu bakteriler kan yoluyla beyne yerleşir. Bir süre sonra beyinde ciddi komplikasyonlara yol açar. Bu yüzden bu besinler tam pişirerek tüketmekte fayda var.

AZ PİŞMİŞ YUMURTA

Yumurta en çok zehirlenmeye yol açan besindir. Az pişen yumurtanın sarısındaki mineraller normal bir insana faydalıyken anne adayı için bir kabusa dönebilir. Mide bulantılarına yol açarak kasların kasılmasına neden olur.

Emzirmenin anne ve bebeğe olan mucize faydaları! Kilolara ve kansere veto