Hamilelikte bebeğin en sevdiği 3 şey! Araştırmalar da destekliyor

Hamilelik süreci hem annenin hem de babanın daha önce hissetmediği duyguları keşfetmesini sağlar. Hamilelikte bebeğin sağlıklı gelişimi anneyi ve bebeği doğrudan etkiler. Peki, bebek anne karnındayken en çok neyi sever? Gelin birlikte bakalım…

Hamilelik süreci hem zor hem keyifli. Bebeğin anne karnındayken en sevdiği şeyleri bir araya getirdik. İşte hamilelik sürecinde bebeğin ihtiyaçları...

1. SEVİLMEK

Yanlış duymadınız. Bebek anne karnındayken bile sevildiğini hissediyor. İskoçya'daki Dundee Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi tarafından 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre, karnı okşamak fetüslerde çok olumlu tepkileri tetikliyor. Ayrıca bu okşamalar annenin stresiyle savaşmasını ve bebeğine daha yakın hissetmesini sağlar.

2. DOĞRU BESLENME

Hamilelikte doğru diyet bebeği rahatlatır ve sağlıklı bir fetüs gelişimini destekler. Annenin hamileliği sırasında yediği yiyecekler, gelecekteki bebeğinin en sevdiği yiyecekler olabilir. Birçok araştırma bunu kanıtlıyor. Başka bir araştırma ise anneleri hamilelik sırasında çok fazla yağlı ve şekerli yiyecekler yiyen bebeklerin, çocukluk döneminde bu tür yiyecekleri tercih ettiğini belirtiyor.

3. KONUŞMAK VE MÜZİK DİNLEMEK

Hamilelikte küçük mucizenin sizi duymadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bebek sizi belli bir süre sonra duyabilir ve hareketleri de buna göre değişebilir.

Araştırmalara göre belirli müzik türleri, bebeğin daha rahat ve daha az stresli hissetmesine yardımcı olur. Güzel, yumuşak ve rahatlatıcı müzikler dinleterek bebeğinizi mutlu edebilirsiniz.