AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
En riskli süreç olan hamilelikte bazı besinlerden uzak durulmasında fayda var. Hassas olan hamileliği daha da zorlu hale getiren bu besinler düşük riskini de artırır. Sağlıklı bir hamilelikteki ilk adımlar arasında yer alan bu süreçte uzak durmanız gereken en zararlı 5 besini sizler için derledik.
Bebeğin gelişiminden hamilelikte görülme ihtimali olan hastalıklara kadar birçok sorunda riske neden olabilir. Bu besinler normal hayatta bile risk oranını artırır.
ASYA YEMEKLERİ
Asya yemekleri günümüzde şuan en popüler yiyeceklerdir. Ancak çok baharatlı ve as pişmiş bu besinler hamilelik sürecinde bakteri riskini artırabilir. Bu bakteriler anne aracılığıyla bebeğe de geçer. Bebeklerin beyinsel gelişimini etkileyen Asya yemekleri bebek doğduktan sonra da tüketilmemeli. Çünkü bu kez de süte zarar veri.
AZ PİŞMİŞ ET BALIK SEBZE
Az pişmiş her şey hamilelikte risklidir. Anne adayında ciddi sindirim sorunlarına yol açabilir. Bu yüzden az pişmiş olan et balık ve sebzeleri tüketmeyin. Çünkü bu besinlerde bulunan bakteriler ya da bazı mikroorganizmalar annede kana karışarak hastalıkların artmasına neden olur.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
Yumurta, süt ve peynir hamilelik sürecinde iyi pişmeden tüketilmemeli. Peynirden de gün içinde çok az miktarda tüketilmeli.