Hamilelikte asla ama asla yapılmaması gerekenler! Düşük riskini artırıyor

Hamileliğin en riskli süreci olan ilk 3 ayda anne adaylarının asla yapmaması gereken kurallar vardır. Hem bebeğin hem de kendi hayatlarını riske edecek bu durumları sizler için derledik. İşte hamilelikte asla ama asla yapılmaması gerekenler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Anne adaylarında hamilelik sürecinde muazzam bir değişim yaşanır. Özellikle karın kısmında yaşanan ağırlık ve hormonal bozukluk çeşitli sorunlara davetiye çıkartır. Bu süreçte eski alışkanlıklarınızla vedalaşın. Kendinizin ve bebeğinizin sağlığı için uzak durmanız gerekenler var. Uyku düzeninden beslenmeye kadar değiştirmeniz gereken bu alanları uzman kontrolünde yeniden dizayn edebilirsiniz.

Sağlıklı bir hamilelik süreci kolay bir doğuma zemin hazırlar aksi halde düşük riskini artıran ve geri dönüşü olmayan sorunlara neden olabilir.

HAMİLELİKTE ASLA AMA ASLA YAPILMAMASI GEREKENLER

Sırt üstü uzanmak bebeğin damarlarını tıkar. Nefes alışını olumsuz etkiler. Ayrıca bebeğin beslenmesi için olan kordon bebeğin boynuna doğru ilerler. Bu da boynuna dolanma riskini taşır. Olabildiğinde yan uzanın.

Ani zıplama ve sıçrama gibi durumlar kas sistemini gevşetir. Bu da düşük riskini artırır. Hamilelikte ani hareketlerden kaçınmalısınız.

Basketbol, voleybol, bisiklet, dalgıçlık, koşu, dövüş gibi spor dallarına 9 ay ara vermelisiniz. Normal bir vücudun bile bu sporlar için bir alışma süreci var. Hamilelikte zayıf olan bünye sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunun yerine kısa mesafe yürüyüş ve uzmanların tavsiye ettiği egzersizleri yapın.

Kilo vermek için kullanılan her şey bebeğin sistematik yapısını bozar. Bunun için hamilelikte kilo vermek yerine almamak için sağlıklı bir beslenme düzenine geçin.

Sıcak su kan basıncınızı artırır. Bu da tansiyona neden olur. Hamilelikte ılık suyla yıkanın.

Bitki çaylarından uzak durun. Ödem atıcı her şey bebeğin de bulunduğu rahim ağızını gevşetir.

Ağlamak stres ve depresyon bebeğin karakterini de sinirsel durumunu da olumsuz etkiler. Bu yüzden hamileyken bu durumlardan olabildiğinizce kaçının.

Anne sütünü 10 kat artırıyor! Her gün bir kaşık yerseniz...

6 aylık bebekler için tam bir vitamin deposu! Her gün bir kase yedirirseniz...