AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Tropikal bir meyve olan ananas, hamilelik sürecinde tüketilip tüketilmemesi konusunda kafaları karıştırır. Uzmanlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda ancak bazı uzmanlar ananasın tüketilmesinin faydalı olacağını söylediği aylar olduğunun altını çizdi. Doğadaki en faydalı besinlerden biri olan ananas vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri tek seferde karşılar.
Ananas çok güçlü bir toksin atıcıdır. Bu yüzden hamilelikte tüketilmemesi gereken ve tüketilmesi gereken dönemler olarak uzmanlar tarafından ikiye bölündü.
Uzmanlar hamilelikte ananas tüketimi konusunda uyarıda bulunur. Özellikle en kritik olan aylar olan ilk 3 ay boyunca ananas yenilmemesi gerektiğini söyleyen uzmanlar daha sonra tüketilmesinin faydalı olacağını belirtti. Özellikle beşinci aydan sonra başlayan kabızlık sorunu nedeniyle ananastan bol bol tüketilmesi gerektiği belirtilir. Sindirimi kolaylaştırdığından hamilelikte baskı altında olan bağırsakları yumuşatır.
İlk 4 aya kadar ananas düşük riskine yol açabilir. Ayrıca yumurtalıkları zayıf ve rahim duvarı hasarlı olan kadınlarda bu durum daha risklidir. Uzmanlar bunun yaşanmaması için ananastan uzak durulmasını tavsiye eder.