Hamilelik sürecini zorlaştırıyor! Genellikle doğum sancılarıyla karıştırılıyor

Anne adaylarının büyük çoğunluğu 2 aydan itibaren gaz sancılarından dolayı yakınmaya başlıyor. Doğumsal sancılarla karıştırılan gaz sıkışması için uzmanlar ciddi uyarılarda bulundu. Uzun süre yaşandığından bebeğin gelişimini bile tehlikeye atar. Peki hamilelikte gaz sancıları nasıl engellenir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Gaz sancısı normal bir insanda bile sağlıksal sorunlara neden olabilir. Karın boşluğunda biriken ve diğer organlara zarar veren gaz sıkışması hamileliği riske atar. Organlarda hasar neden olan gaz sıkışması hamilelik sürecini de olumsuz etkiler. Bağırsaklar gebelikten dolayı sıkıştıkça artan bu sağlık sorununu anında tedavi etmek lazım.

Vücudun genel olarak gevşemesi için gerekli olan besinleri öneren uzmanlar, hamileliğin etkilenmemesini de ön plana çıkartırlar.

PEKİ HAMİLELİKTE GAZ SANCISI NASIL ENGELLENİR?

Vücut hamilelik sürecine odaklanma durumundan geçene kadar artan östrojen hormonları da çoğalır. Bu da hormonların hızla çalışmasına neden olur. Hormonlar hızla çalıştıkça bağırsakların hareketleri yavaşlar.

Gebelik bağırsaklara baskı yaptıkça da dışkıdan kalan kötü kimyasal vücutta kalır. bunu hızla atmak için anne adaylarının hamileliğin ilk gününden itibaren bağırsakları çalıştıran besinler tüketmeli. Ancak bu besinler kasların çok gevşememesini sağlamalı. Çünkü bu da düşük riskine neden olur.

Gün içinde iki tane kayısı yemek, düzenli 3 litre su tüketmek, çok süt içmemek, çok azar azar yemek yemek, hareket ve özellikle karın bölgesine bol bol masaj yapmak gerekir.

Hacamat hamilelikte ne zaman yaptırılmalı? Hacamatın gebeliğe etkileri...