Hamilelik öncesi vücudunuzu bunlardan arındırın! Bebeği etkileyen hatalar

Anne olmaya karar verdiğiniz andan itibaren vücudunuzun maruz kaldığı bazı durumlardan acilen kurtulmanız lazım. Çünkü bu hatalar hamilelik sonrası bebeği olumsuz etkileyebilir. Vücudunuzu arındırmanız gereken o hataları sizler için derledik. İşte hamilelik öncesi yaptığınız yanlışlar...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Hamilelik ciddi bir süreç olduğundan uzmanlar öncesinden itibaren vücudun buna hazırlanması konusunda ısrar eder. Çünkü kötü alışkanlıklar ve beslenme şekli hamileliği olumsuz etkiler.

Öte yandan bebeğin gelişimi içinde bu alışkanlıklar zararlıdır. Anne karnındayken bebeğe geçen bu zararlı maddeler ve alışkanlıklar ileri zamanlarda bebeklerde beyinsel fonksiyonları olumsuz etkiler. O yüzden hamilelikten önce vücudunuzu bu hatalardan arındırın.

İŞTE HAMİLELİK ÖNCESİ YAPTIĞINIZ O HATALAR

* Gereksiz yere ilaç tüketimi vücuttaki sistemi alt üst eder. Hamilelik evresinde ise hormonların daha hızlı hasar almasına neden olan bu durum bebeklerden çok anne adayında ciddi hastalıklara neden olabilir.

* Sigara, alkol ve kafein vücudu yavaş yavaş öldüren maddelerdir. Aslında vücudun ihtiyacı olan bu maddeler aşırıya kaçıldığında hücrelerin DNA yapısını bozar. Bu da çocuklarda ileri zaman hastalıklarına neden olabilir.

* Uzman kontrolü yapılmadan yapılan diyetler. Beslenme ve sindirim sıkıntılarında artış. Hamilelik öncesinde an sık yapılan hatadır. Besleneme de vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri azaltmakta bunlar arasında yer alıyor.

* Aşırı gazlı içecekler bağırsak sorunlarını artırır. Bu da gerekli olan besinlerin vücutta yeteri oranda enzimlenmesini engeller.

Dünya genelinde en nadir görüne hastalık! Çocuklar herkesten uzakta yaşayabiliyor