Hamileliğin son 2 ayında mutlaka tüketilmesi gereken o meyve! Doğumu kolaylaştırıyor…

Doğumun kolay gerçekleşmesi için hamilelikle bazı besinlerin tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilir. Rahim kaslarını gevşettiği için hamileliğin son 3 ya da 2 ayında yenilmesi tavsiye edilir. Ayrıca hamilelikte kabızlığı da önler. İşte doğumu kolaylaştıran o besin…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Journal of Obstetrics and Gynecology dergisinde yayınlanan makalede doğumu kolaylaştıran besinler yer aldı. Hamilelerin mutlaka tüketmesi gerektiğini öneren bilim insanları o besinin rahim kaslarını gevşettiğini vurguladı. Bu da doğum sancılarını kuvvetlendirerek doğum esnasında kolaylığa neden olduğunu açıkladı.

Takiben ise hamilelikte anne adayları karın bölgesindeki baskılama nedeniyle bağırsaklarda daralma yaşar. Bu da kabızlığa yol açar. Kabızlığın yaşanmaması için de o besin önerilir. Peki doğumu kolaylaştıran o besin nedir?

CENNET HURMASININ FAYDALARI

Cennet hurması ya da Trabzon hurması olarak da anılır. Yüksek oranda lif barındırır. Bu sayede sindirim sorunlarının yaşanmasını engeller.

Folik asit bakımından zengin olan cennet hurması bebeğin beyin gelişimini etkiler. Hücreleri hızla onarır.

Hamilelik süresinde anne adayı vitamin ve mineral değerlerinde özellikle son aylarda ciddi düşmeler yaşayabilir. Bu da sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Bunun yaşanmaması için uzmanlar cennet hurmasını tavsiye eder. C, A ve B vitamin kompleksleri bakımından oldukça zengindir.

Kalsiyum bakımından zengin olan cennet hurması kemik ve kas gelişimini destekler. Öte yandan hamile kadınlarda sıklıkla görülen bel, boyu ve diz ağrılarının önüne geçer.

Cennet hurması vücut direncini artırır. Hastalıklara karşı hem anneyi hem de bebeği korur.

Düzenli tüketildiğinde normal doğumu destekleyen nedenleri sağlar. Kasları gevşetir.

Doğurganlığı artıran hatmi çiçeği çayı! Kist oluşumunu engelleyip rahim duvarını güçlendiriyor