Hamilelerin sabah bulantısına çare bu meyvenin püresi! Mideyi sakinleştiriyor, besinleri tolere ediyor

Hamileler mide bulantısı hissini sık sık yaşar. Mideyi sakinleştiren ve bulantı hissini ortadan kaldıran besinleri derledik. Peki mide bulantılarına ne iyi gelir?

Mide bulantılarının yüzde 80'i sabah vakitlerinde olur. Peki mideyi koruma altına alan atıştırmalıklar neler? Hangi meyvenin püresi bulantıyı önler? İşte yanıtı...

Tuzlu krakerler, elma püresi, tahıllar mide bulantısına iyi gelir.

TUZLU ATIŞTIRMALIKLAR

Kraker, simit, kızarmış ekmek ve tahıl gevreği gibi kuru yiyecekler genellikle mide bulantısı yaşayan kişilere önerilir. Aslında bir araştırma, doktorların neredeyse %90'ının sabah bulantısı olan hamile kadınlara kraker önerdiğini gösterdi.

İnsanların mide bulandırıcı olduklarında kuru, sade yiyecekleri neden tolere ettikleri tam olarak bilinmemekle birlikte konuyla ilgili hiçbir bilimsel araştırma yoktur.

Bununla birlikte, insanların aç karnına daha mide bulandırıcı hissettikleri ve keskin kokulu yiyeceklere kötü tepki verdikleri bilinmektedir.

Krakerler, simit, tost ve tahıllar, çok az hazırlık gerektiren veya hiç hazırlık gerektirmeyen, güçlü bir kokusu olmayan ve boş, rahatsız midenizi yatıştırmaya yardımcı olabilecek hızlı yemek seçenekleridir.

MUZ

Mideniz bulandığında, yeterli miktarlarda yiyecek yemek zor olabilir.

Bu nedenle, yemeyi başardığınız yiyeceklerin besleyici olması ve vücudunuzun güçlü kalmasına ve iyileşmesine yardımcı olacak enerji sağlaması önemlidir. Bu, özellikle mide bulantınız kronik bir durumdan kaynaklanıyorsa ve kilonuzu korumaya çalışıyorsanız geçerlidir.

Muz, besleyici, enerji açısından yoğun bir atıştırmalıktır. Hasta olduğunuzda bile yemek kolaydır.

Sadece bir orta boy muz 105 kalori, 27 gram karbonhidrat, günlük potasyum ihtiyacınızın %9'unu ve B6 vitamini için günlük ihtiyacınızın %25'ini içerir.

Diğer yumuşak, enerjisi yoğun yiyecekler arasında avokado, yulaf lapası, haşlanmış meyveler, patates püresi ve fıstık ezmesi bulunur.

ELMA PÜRESİ

Elma püresi mide bulantısı veya ishali olan kişiler için ideal bir besindir.

Kemoterapi gören kişilerde yapılan bir araştırma, elma püresi, süzme peynir ve vanilyalı dondurma gibi hafif ve hafif bir diyetin daha iyi gıda alımı ve daha az mide bulantısı ve kusma ile sonuçlandığını buldu.