AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Faitmatüzzehra Maslak
Güçlü bir antioksidan olan nar düzenli tüketilmesi önerilir. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı etkili olan nar, hamilelik için de tüketilmesinin uygunluğu merak konusu oldu. Gebelik sürecini riske atıp atmaması konusunda anne adayları tarafından merak edilen nar hakkında her şeyi sizler için araştırdık.
Yüksek oranda likopen içerdiğinden kan yapıcı etkisi vardır. C vitamini olan nar, uzmanlar tarafından en fazla tüketilmesi gereken besin olarak kabul edilir.
Nar hamilelikte tüketilebilen besinler arasında yer alıyor. Çünkü narın toksin atıcı özelliği yoktur. Nar genellikle kan yapıcı ve bağışıklığı güçlendiren besin olarak bilinir. Bu yüzden anne karnındaki bebeğin gelişmesi içinde nar tüketimi önerilir.
Vücuttaki serbest radikalleri uzaklaştırıp hastalıkları engelleyen nar, ağrıları da dindirir. Kramp ve kemikleri yumuşatarak hamilelikteki şiddetli sancıları hafifletebilir.
Nar gebelikte azalan vitamin ve minerallerin eksikliğini tamamlar. Özellikle potasyum, C vitamini ve folik asit gibi hayati değer taşıyan vitaminleri sağlar.
Düşünüldüğü gibi hamilelikte düşüklüğe neden olmaz. Ancak uzmanlar ilk 3 ya da 4 ay bir uzmana danışılarak tüketilmesini tavsiye eder.