Hamburger ve patates kızartmasının vazgeçilmez baharatı! Ömrün 10 yılını çöpe atıyor

Hamburger ve patates kızartması gibi en sevilen lezzetlere eklenen köri baharatı için uzmanlar uyarıda bulundu. Köri baharatından yapılan sos ömürden 10 yıl çalıyor. Nedenini duyunca çok şaşıracaksınız. Peki körinin zararları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Dünya çapında en sevilen yemekler olan hamburger ve patates kızartmasının vazgeçilmez baharatı olan körinin zararları ortaya çıktı. Uzmanlardan köri baharatı hakkında gelen açıklama ise şaşırttı. Köriden yapılan sos hemen hemen her yemekte kullanılır. Ancak bu baharat meğer ömrün 10 yılını çöpe atıyor.

Köri baharatı Hindistan'dan tüm dünyaya yayıldı. Birkaç baharatın bir araya gelerek oluşturduğu köri baharatından yapılan sosun vücuda olan zararları ise hayal kırıklığına neden oldu. Lezzeti 10 kat artırmasına rağmen vücudun 10 yılını çalan köri baharatı hakkında merak edilenleri araştırdık.

KÖRİNİN ZARARLARI NELERDİR?

Pakistan ve Hindistan gibi ülkelerde sıklıkla kullanılan aslında oldukça da faydalı olan köri baharatından elde eden sos tüm işleri alt üst etti. Fast Food ürünlerinden sıklıkla rastlanılan köri sos hazırlanırken içine eklenen trans yağlar ve bozulmaması için kullanılan kimyasallar adeta sosu zehre dönüştürüyor.

Köri sosu vücuttaki tüm faydalı hücreleri zarara uğratıyor. Tamamen yok olmasını sağlayan köri sosu özellikle cildin erken yaşlanmasına neden olduğu ortaya çıkarıldı. Yüksek oranda içerdiği baharat çeşitleri hücrelerin dokusal yenilenmesini engellediği ve toksin oranını artırdığı tespit edildi.

Sevilerek tüketilen köri sosu hakkında uzmanlar mutlaka dışarıdan alınmaması gerektiğini köri baharatını direk olarak tüketilmesinin faydalı olduğunu söyledi.

Bunun yanı sıra köri sosu bağırsakların yapılsal sistemini bozar. Bu da sindirim sorunlarına yol açar.

Padişah baharatı olarak biliniyor! Karaciğeri sıfırdan çalıştırıyor