Halıya gelen yağ lekesini çıkartmanın basit yöntemi! 1 çay kaşığı yetiyor…

Halıya gelen yağ lekesini çıkartmanın basit yöntemi pek çok insanın ihtiyacı haline gelebiliyor. Çünkü yanlış yapılan temizlik yöntemleri ile halıya gelen yağ lekesini çıkartmak oldukça uğraştırıcı olabilir. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, pratik bir şekilde temizlemeye yardımcı olabiliyor. Detaylar haberimizde…

Halıya gelen yağ lekesi, doğru şartlarda temizlenmediğinde daha da inatçı bir hale gelebiliyor. Ayrıca bu problem pek çok insanın başına gelebiliyor. Çünkü yemek taşırken yere dökülmüş olabilir veya yemek pişerken sıçramış olabilir. Ek olarak birçok farklı sebepten dolayı da halıya yağ lekesi gelmiş olabilir.

Ancak halıya gelen yağ lekesini temizlenmediğinde daha da inatçı olabiliyor. Bu noktada halıdaki yağ lekesini temizlemenin pratik bir yöntemi de bulunuyor.

HALIYA GELEN YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN BASİT YÖNTEMİ

Halıya gelen yağ lekesini çıkartmanın birçok farklı yolu bulunuyor. Ancak bu yollardan kimisi uğraştırıcı olurken, ötekileri basitçe gerçekleşebiliyor. Nitekim basit yöntemlerden biri, su ve 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanı ile gerçekleşiyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Halıya gelen yağ lekesini çıkartmak için 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanı ile 2 su bardağı sıcak su karıştırılır.

Elde edilen karışım halıdaki yağ lekesinin üzerine sürülür.

Güzelce ovalanır ve oluşan lekenin temizlenmesi sağlanır.

Ovalama işleminden sonra halıdaki lekeli kısım su ile durulanmalı ve kuruması için beklenmeli.

Bu sayede oluşan lekenin çıktığı görülebilir.

Not: Halıların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem mevcut halıya zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.

Bu yöntemi ihmal etmeyin: Süt taşmasını önlüyor! Meğer çözümü bu kadar basitmiş