Halıdan koltuklara kadar en hızlı bayram temizliği yöntemleri! Sadece 2 malzeme ile...

Yaklaşan bayram temizliğinde pırıl pırıl halı, koltuk, perde ve daha fazlası için en pratik yöntemleri sizler için derledik. Sadece 2 malzemeyle halı, koltuk, perdeleri temizleyebilirsiniz. İşte bayram temizliğini kolaylaştıracak tüyolar...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Adım adım yapılan planlı temizlikler işinizi kolaylaştırır. Bayram temizliğini de gözünüzde eziyete çevirmeden yapabilmeniz için en pratik yöntemleri sizler için derledik. 2 malzeme ile yapacağınız tüm temizlik sayesinde bayram boyunca süpürge açmanıza gerek kalmayacak.

Bayram temizliğini en hızlı ve pratik yapacağınız bu yöntemler sayesinde perde, halı ve koltuklarınız ışıl ışıl görünecek. Evinizi görenler kıskançlıktan kuduracak.

BAYRAM TEMİZLİĞİNİ KOLAYLAŞTIRACAK TÜYOLAR

Öncelikle etrafı toparlayın ve temizleye nereden başlayacağınızı seçin. İçinizi kolaylaştırmak için halılarınızı süpürüp balkona ya da kapının önüne temiz bir yere çıkartın.

Ardından tüm kapı ve pencereleri açın. Tüm evi köşe bucak kanepelere kadar süpürün. Her yeri süpürdükten sonra bir kovanın içine ılık su doldurun.

İçine beyaz sabun rendesi atın ve bez koyup her yerin tozunu alın. Sildiğiniz yerlerin üzerinden ıslak ve kuru bezlerle geçin.

Ardından kovayı döküp ılık suyla yeniden doldurup içine yine beyaz sabun rendesi ve bu kez yarım su bardağı sirke koyun.

Sünger ya da banyo lifiyle tüm kanepeleri silin. Bir havluyu ıslatıp ardından koltukları bir kere daha ıslak havluyla silin.

Bu kez yerleri silmek için temiz bir kova ve su hazırlayın. Yerleri elinizle iki defa silin. Bu yöntem uzun süre toz tutmayı engeller.

Halıları tekrar bir yerden sirkeleyip serin. Evi temizlikten 10 dakika boyunca daha havalandırın.

Derin bir temizlikte kapı ve pencereler içinde beyaz sabuna rendelenmiş su hazırlayıp silme işlemi yapabilirsiniz. Ancak yerleri her zaman en son silin.

Sarı lekeler oluşmuş yastıkları çöpe atmayın! Yastıklarınızı kar beyazı yapan karışım