Halıdaki yağ lekesini ortadan kaldıran yöntem! Oysa çözümü bu kadar basitmiş

Halıdaki yağ lekesini ortadan kaldıran yöntemler pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Çünkü bu sorun oluştuğunda, inatçı bir lekeye dönüşebiliyor. Öte yandan halıdaki yağ lekesini adeta ortadan kaldırmak için, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bir yöntem bulunuyor. İşte detaylar…

Halıdaki yağ lekesi birçok farklı nedenden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Örneğin halıda yemek yerken ya da taşırken yağ lekesi oluşabilir. Öte yandan halıdaki yağ lekesi inatçı bir kir haline dönüşebilir. Ayrıca kötü bir görüntü de oluşturur. Bu nedenle birçok insan tarafından halıdaki yağ lekesini ortadan kaldıran yöntemler merak edilerek araştırılabiliyor.

Halıdaki yağ lekesini adeta ortadan kaldırmak için, ''oysa çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bir yöntem bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntem için çamaşır suyu ve su yeterli oluyor.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ ADETA ORTADAN KALDIRAN YÖNTEM

Halıdaki yağ lekesini çıkartabilmek için 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği bulunmayan çamaşır deterjanı ve 2 su bardağı sıcak su yeterli oluyor. Ayrıca yöntemin uygulanışı şu şekilde gerçekleşiyor;

1 çay kaşığı ağartıcı özelliği bulunmayan çamaşır deterjanı ve 2 su bardağı sıcak su karıştırılır.

Elde edilen karışım bir sünger yardımı ile halıdaki yağ lekesine sürülür.

Ardından iyice ovalanır ve halıdaki yağ lekesinin temizlenmesi sağlanır.

Ovalama işleminin ardından halının lekeli kısmı mutlaka su ile durulanmalı ve kuruması için beklenmeli.

Dikkat: Halıların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıda yer alan halıdaki yağ lekesini adeta ortadan kaldıran yöntem denenmeden önce, mevcut halının üretici temizlik tavsiyeleri de okunmalı. Söz konusu temizlik yöntemi halıya zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması önerilmez.

Kombi ayarı ile oynamayı bırakın: Doğal gaz faturasını düşürecek yöntem!