Halıdaki yağ lekesini çıkartmanın kolay çözümü! Meğer sırrı bu kadar basitmiş

Halıdaki yağ lekesi pek çok insanın moralini bozabiliyor. Çünkü söz konusu leke, halıda kötü bir görüntü de oluşturabiliyor. Bu nedenle halıdaki yağ lekesini çıkartmanın yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilecek bir yöntem, meğer temizlemenin sırrı bu kadar basitmiş bile dedirtebilir. İşte detaylar…

Halıdaki yağ lekesi, pek çok farklı sebepten dolayı oluşabilir. Nitekim yemek yerken halıya dökülebilir veya farklı sebeplerden dolayı meydana gelebilir. Her ne şekilde ortaya çıkmış olsa da, halıdaki yağ lekesini çıkartmanın formülleri araştırılabiliyor. Çünkü söz konusu leke, kötü bir görünüm oluşturabiliyor.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN KOLAY ÇÖZÜMÜ

Halıdaki yağ lekesinin kolayca çıkartılabilmesi için öncelikle yayılması engellenmeli. Bunun için bir kağıt havlu veya bez yardımı ile halıdaki yağ lekesine hafifçe bastırılır. Bu sayede fazla olan yağın emilmesi sağlanır. Akabinde halıdaki yağ lekesini çıkartabilmek için meğer sırrı bu kadar basitmiş bile dedirtebilen aşağıdaki yöntem tercih edilebilir.

Halıdaki yağ lekesini temizleyebilmek için 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanı ve 2 su bardağı sıcak su karıştırılır. Son bir sünger yardımıyla halıdaki yağ lekesinin üzerine sürülür. İyice ovalanarak halıdaki yağ lekesinin çıkması sağlanır. Ovalama işlemi bittikten sonra halının lekeli kısmı mutlaka su ile durulanmalı ve kuruması beklenmeli.

Dikkat: Söz konusu yöntem uygulanmadan önce, halının üretici tavsiyeleri de okunmalı. Nitekim yukarıdaki yöntem halıya zarar verebilecekse nitelikteyse, uygulanması önerilmez.