Halıdaki yağ lekesini çıkartabilen yöntem! Meğer o derdin çözümü bu kadar kolaymış

Yağ lekesi pek çok insanın adeta derdi haline gelebiliyor. Özellikle halıya damlayan yağ lekesi, çıkartılması oldukça güç bir durum haline de dönüşebiliyor. Bu nedenle halıyı temizleyebilecek yöntemler de birçok kişi tarafından araştırılabiliyor. Bu noktada tercih edilebilecek bir yöntem, meğer o derdin çözümü bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Yemek yerken ya da farklı bir sebepten dolayı halıya yağ lekesi damlayabilir. Ayrıca halıya damlayan lekeye erken müdahale edilmezse, temizlenmesi daha güç bir duruma da dönüşebilir. Bunun yanı sıra halıdaki yağ lekesi kötü bir görünüm oluşmasına da neden olabilir. Nitekim halıdaki yağ lekesini çıkartabilen bir yöntem, meğer o derdin çözümü bu kadar kolaymış bile dedirtebiliyor.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTABİLEN YÖNTEM

Halıda oluşan yağ lekesi, erken müdahale edilmezse çıkartılması daha güç bir duruma dönüşebilir. Bu nedenle halıdaki yağ lekesini çıkartabilmek için öncelikle bir kağıt havlu veya bez ile yağ lekesine hafifçe bastırılır. Bu sayede fazla olan yağ lekesinin emilmesi amaçlanır. Akabinde halıdaki lekeyi çıkartabilmek için aşağıdaki yöntem tercih edilebilir.

Halıya dökülen yağ lekesini temizleyebilmek için 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği bulunmayan çamaşır deterjanı ve 2 su bardağı sıcak su karıştırılır. Akabinde hazırlanan karışım sünger yardımı ile halıdaki lekenin üzerine sürülür. Sonra ovalanarak lekenin temizlenmesi sağlanır. Ovalama işlemi sona erdikten sonra halının lekeli kısmı mutlaka su ile durulanmalı. Sonrasında kuruması için beklenmeli.

Su ve çamaşır deterjanı ile halıyı temizleme işlemi yapılmadan önce, halının kullanım kılavuzu da incelenmeli. Nitekim söz konusu yöntem halının yapısına zarar verebilecek nitelikteyse, kullanılmaması gerekir.