Halıdaki yağ lekesini çıkartabilen yöntem! Çözümü bu kadar kolaymış

Halıdaki yağ lekesi pek çok insanın canını sıkabiliyor. Çünkü temizlenmediğinde hem kötü bir görüntü oluşturabiliyor hem de daha da uğraştırıcı bir hale dönüşebiliyor. Bu nedenle halıdaki yağ lekesini çıkartabilen yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilebilecek bir yöntem de bulunuyor. İşte detaylar…

Halıdaki yağ lekesi birçok farklı nedenden kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Ancak bu problem oluştuktan sonra kötü bir görünüm de oluşturabilir. Bu nedenle halıdaki yağ lekesini çıkartabilen yöntemler de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilebilecek bir yöntem, ''meğer çözümü bu kadar kolaymış'' bile dedirtebilir.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTABİLEN YÖNTEM

Halıdaki yağ lekesine müdahale edilmediği takdirde, daha inatçı bir leke oluşabilir. Bu nedenle söz konusu problemle karşılaşıldığında öncelikle yayılması önlenmeli. Bunun için bir kağıt havlu veya bez ile lekeye hafif bir şekilde bastırılır. Bu sayede fazla yağın emilmesi hedeflenir. Akabinde halıdaki yağ lekesini çıkartabilmek için aşağıdaki yöntem uygulanabilir.

Halıda oluşan yağ lekesini çıkartabilmek için 2 su bardağı sıcak su ile 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanı karıştırılır. Sonra bir sünger yardımıyla halıdaki yağ lekesinin üzerine sürülür. Akabinde iyice ovalanır ve halıdaki yağ lekesinin temizlenmesi sağlanır. Ovalama işleminden sonra halının lekeli kısmı mutlaka su ile durulanmalı. Devamında ise kuruması beklenmeli.

Dikkat: Yukarıdaki yöntem uygulanmadan önce halının üretici tavsiyeleri de okunmalı. Nitekim yukarıdaki yöntem halıya zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.