Halıdaki yağ lekesini çıkartabilen formül! İşte o problemin çözümü olabilen yöntem

Yağ lekesi pek çok insanın moralini bozabiliyor. Özellikle halıdaki yağ lekesi birçok insanın adeta derdi haline bile gelebiliyor. Çünkü yanlış yapılan temizleme yöntemi ile söz konusu lekeyi çıkartmak oldukça zorlaşabiliyor. Bunun yanı sıra bir formül, adeta o lekenin çözümü olabiliyor. İşte detaylar…

Halıdaki yağ lekesi birçok farklı sebepten dolayı ortaya çıkabilir. Örneğin yemek yerken halıya dökülebilir. Bu noktada, halıdaki yağ lekesini çıkartmanın formülleri de araştırılabiliyor. Çünkü söz konusu leke, kötü bir görünüm de ortaya çıkartabiliyor.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTABİLEN FORMÜL

Halıdaki yağ lekesi müdahale edilmediğinde, daha inatçı bir leke haline de dönüşebilir. Bu yüzden böyle bir problem ile karşılaşıldığında, öncelikle yayılmasını önlemek gerekir. Bunun için bir kağıt havlu ya da bez ile lekeye hafifçe bastırılır. Bu sayede fazla yağın emilmesi amaçlanır. Sonrasında halıdaki yağı çıkartabilmek için adeta o problemin çözümü olabilen aşağıdaki yöntem tercih edilebilir.

Halıdaki yağ lekesini çıkartabilmek için 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği bulunmayan çamaşır deterjanı ile 2 su bardağı sıcak su karıştırılır. Akabinde bir sünger yardımı ile halıda oluşan yağ lekesinin üzerine sürülür. Devamında iyice ovalanarak halıdaki yağ lekesinin temizlenmesi sağlanır. Ovalama işleminin ardından halının lekeli kısmı mutlaka su ile durulanmalı. Sonrasında kuruması için beklenmeli.

Not: Yukarıdaki yöntem kullanılırken halının üretici tavsiyeleri de kontrol edilmeli. Nitekim söz konusu yöntem halıya zarar verebilecek nitelikteyse, kullanılması tavsiye edilmez.