Halıdaki yağ lekesi bulaşık deterjanıyla nasıl çıkar?

Halıdaki yağ lekesine karşı yanlış yöntemi uygulamak lekenin kalıcı olmasına neden olabilir. Halıdaki yağ lekesini birkaç yöntemle temizleyebilirsiniz. Bulaşık deterjanının halıdaki lekelerde etkili olduğunu birçok kişi biliyor. Ancak onu kullanmanın da bir püf noktası var. İşte halıda leke bırakmayan yöntemler...

Halıdaki yağ lekesini çıkarmak her zaman kolay olmayabilir. Halıdaki yağ lekesine karşı bulaşık deterjanı ve sıcak su çoğunlukla kullanılan en etkili yöntem. Özellikle yemek lekeleri için ideal. Halıdaki lekenin üzerine biraz bulaşık deterjanı dökün. Sıcak su ve uygun bir bez yardımıyla ovun.

BULAŞIK DETERJANI KULLANMANIN PÜF NOKTASI

Kumaş ve koltuklardan yağ lekelerini çıkarmak biraz daha zor olabilir. Ancak doğru yöntemi uygularsanız ve zamanında müdahale ederseniz endişelenmenize gerek yok. Bulaşık deterjanı, bu izleri oluşturan molekülleri kumaşın yüzeyinden kolayca çıkarır. Bulaşık deterjanını kullanmadan önce kumaştaki veya koltuktaki fazla yağı pamuklu bir bez ile silin. Ardından bulaşık deterjanı ve su ile iyice ovun.

YAĞ LEKELERİ İÇİN BEYAZ SABUNU DENEYİN

Koltuk, kumaş ve halılarınızın üzerine herhangi bir yiyecek döküldüğünde, mümkün olan en kısa sürede müdahale etmelisiniz. Müdahale için geç kalınırsanız yağ lekesi yüzeylere daha çok nüfuz eder.

Bir kâseye ılık su alın. Suyun çok sıcak veya çok soğuk olmadığından emin olun.

Beyaz sabunu suda iyice köpürtün. Suyun içine karbonat da ekleyebilirsiniz.

Pamuklu ve yumuşak bir bezi suya batırıp yağlı yüzeyi dairesel hareketlerle silin. Ancak çok fazla baskı uygulamayın. Aşırı basınç uygularsanız yüzeyler hasar görebilir.

Köpürterek sildiğiniz yüzeyi nemli bir bezle durulayın.