Halıdaki ve tişörtteki kiraz lekesi nasıl çıkartılır? İşte en basit yöntemler

Kiraz lekesi birçok insanın adeta problemi haline dönüşebiliyor. Bu nedenle, ''Halıdaki kiraz lekesi nasıl çıkartılır?'' ve ''Tişörtteki kiraz lekesi nasıl çıkartılır?'' gibi sorular da sorulabiliyor. İşte en basit yöntemler…

Halıdaki ve tişörtteki kiraz lekeleri birçok insanın sinirini bozabiliyor. Ancak halıda ve tişörtte bulunan kiraz lekelerini bazı basit yöntemlerle temizlemek etkili sonuçlar verebiliyor. Bu sayede o lekelerden kolayca kurtulmak mümkün de olabiliyor.

HALIDAKİ KİRAZ LEKESİ NASIL ÇIKARTILIR?

Kiraz lekesini çıkartabilmek için ılık suyun içerisine 3 kaşık bulaşık deterjanı eklenir. Akabinde hazırlanan karışım sünger ile lekeli bölgeye uygulanır. Bu şekilde ortalama 30 dakika kadar bekletilir. Sonra süngerin arka kısmı ile hafif bir şekilde ovalanır. Son olarak da temiz ve nemli bir bez ile halı silinir.

Eğer halının kullanım kılavuzunda söz konusu yöntemin kullanılmaması gerektiği belirtiliyorsa veya halının yapısı hassassa (söz konusu işlemin zarar verebileceği kadar hassassa), bu yöntem önerilmez.

TİŞÖRTTEKİ KİRAZ LEKESİ NASIL ÇIKARTILIR?

Kiraz lekesine limon suyu ya da sirke ile ön işlem uygulanarak 5 dakika kadar bekletilir. Akabinde leke küçük bir diş fırçası veya fırça yardımıyla hafifçe bastırılır. Ortalama 5 dakika sonra asidin tişörte zarar vermediğinden emin olmak için su ile durulanır. Söz konusu yöntem genellikle lekeyi gevşetir. Sonra lekeli bölge deterjan ile ovulur ve makinede ya da elde deterjan ile yıkanır.

Eğer ürün yıkamaya uygun değilse, yıkama işlemi giysiye zarar verebilecekse ya da giysinin limon ve sirkeye karşı hassaslığı varsa, ilgili giysinin kuru temizlemeye götürülmesi gerekir.