Halıdaki çay lekesini çıkartmanın pratik yöntemi! Meğer çözümü bu kadar basitmiş...

Halıdaki çay lekesini çıkartmanın pratik yöntemleri birçok insan tarafından merak edilebiliyor. Çünkü çay, pek çok insan tarafından sıklıkla tüketilebiliyor. Ancak hiç istenmese bile kimi zaman halıya dökülebiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem, halıdaki yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemleri arasında gösterilebiliyor. İşte detaylar…

Çay, Türkiye'deki pek çok insan tarafından en sık tüketilen içecekler arasında işaret edilebiliyor. Ancak evde tüketilen çayın kimi zaman halıya döküldüğü görülebiliyor. Bu nedenle halıdaki çay lekesini çıkartmanın pratik yöntemleri de araştırılabiliyor.

Öte yandan halıdaki çay lekesini çıkartmanın pratik bir yöntemi de bulunuyor. Ayrıca 2 malzeme ile gerçekleşen temizleme yöntemi, ''meğer çözümü bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

HALIDAKİ ÇAY LEKESİNİ ÇIKARTMANIN PRATİK YÖNTEMİ

Halıdaki çay lekesini çıkartmanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bu yöntemlerde bazıları uğraştırıcı olurken, diğerleri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim pratik yöntemlerden biri, deterjan ve sirke ile gerçekleşiyor. İşte deterjan ve sirke yönteminin uygulanışı;

Uygun bir kaba; 1 fincan sirke, 1 miktar sıcak su ve bulaşık deterjanı ilave edilerek karıştırılır.

Elde edilen karışım, çay lekesinin oluştuğu alana dökülür ve temiz bir havlu yardımı ile silinir.

Sonra saç kurutma makinesi ile uzak mesafeden temizlenen lekeli bölge kurutulur.

Böylece halıdaki çay lekesinin çıktığı gözlemlenebilir.

Not: Halıların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem mevcut halının yapısına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.

Şifa deposu ikili: Limon suyu ve sarımsak kürü! Tüketmeyen pişman oluyor