Halı ve duvardaki yağ lekesini temizlemenin yolu! Meğer bu kadar basitmiş

Halı ve duvardaki yağ lekesi birçok insanın moralini bozabilir. Çünkü oluşan leke, inatçı bir hale dönüşebiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, halı ve duvardaki yağ lekesini pratik bir şekilde temizleyebiliyor. Detaylar haberimizde…

Halı ve duvardaki yağ lekesi, istenmeyen sorunlar arasında işaret edilebiliyor. Çünkü kötü bir görüntü oluşturmasının yanı sıra oldukça uğraştırıcı olabiliyor. Bu nedenle halı ve duvardaki yağ lekesini temizlemenin pratik yolları pek çok insan tarafından araştırılıyor.

Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, halı ve duvardaki yağ lekesini temizlemenin yolu meğer bu kadar basitmiş bile dedirtebiliyor. Ayrıca söz konusu yöntemlerden ikisi haberin devamında yer alıyor.

HALIDAKİ YAĞ LEKESİNİ TEMİZLEME YÖNTEMİ

Halıdaki yağ lekesinin yayılmasını önlemek için öncelikle bir bez veya kağıt havlu ile lekeye hafifçe bastırılarak fazla yağ alınır.

Devamında 2 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği bulunmayan çamaşır deterjanı karıştırılır. Elde edilen karışım bir sünger aracılığıyla halıdaki lekeye sürülür. Ardından ovalanarak güzelce temizlenir. Sonra su ile durulanır ve kurulması için beklenir. Bu yöntemin sonucunda halıdaki lekenin pratik bir şekilde temizlendiği görülebilir.

DUVARDAKİ YAĞ LEKESİNİ TEMİZLEME YÖNTEMİ

Duvardaki yağ lekesi, karbonat ve sirke sayesinde pratik bir şekilde temizlenebilir. Bu yöntemde bir kaba sirke ile karbonat dökülür ve karıştırılır. Sonra uygun bir bez ile duvardaki leke temizlenir. Ardından kurutulur. Bu işlemin sonucunda duvardaki yağ lekesinin temizlendiği gözlemlenebilir.

Not: Halı ve duvarların yapı malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki yöntemler mevcut duvara ya da halıya zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.

Sırrı belli oldu: Bu karışım tertemiz yapıyor! Lekeli bardakları böyle temizleyin...