Halı temizlemenin pratik yolu! Yağ lekesi anında çıkıyor

Halı temizlemenin pratik yolu pek çok insanın ihtiyacı haline dönüşebiliyor. Çünkü söz konusu leke oldukça uğraştırıcı olabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir halı temizleme yöntemi, yağ lekesini adeta anında çıkartabiliyor. Detaylar haberimizde…

Halıda bir anlık dalgınlık sonucunda yağ lekesinin oluştuğu görülebilir. Çünkü yemek taşırken dökülebilir veya yerken sıçrayabilir. Öte yandan birçok farklı sebebi de olabilir. Ancak her ne sebepten oluşursa oluşsun, halıdaki yağ lekesi kötü bir görüntü oluşturabilir.

Öte yandan halıdaki yağ lekesi inatçı bir kir haline dönüşebilir. Bu nedenle halı temizlemenin pratik yöntemleri pek çok insan tarafından araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem, yağ lekesini anında çıkartabiliyor.

HALI TEMİZLEMENİN PRATİK YOLU

Halı temizlemenin pratik yöntemlerinden biri, 1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanı ve 2 su bardağı sıcak su ile gerçekleşiyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

1 çay kaşığı ağartıcı özelliği olmayan çamaşır deterjanı ve 2 su bardağı sıcak su karıştırılır.

Ardından halıda oluşan yağ lekesinin üstüne sürülür.

Güzelce ovalanarak yağ lekesinin temizlenmesi sağlanır.

Ovalama işleminin ardından halının yağ lekeli kısmı su ile durulanır ve kuruması için beklenir.

Böylece yağ lekesinin adeta anında çıktığı görülebilir.

Not: Halıların üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu sebeple yukarıdaki yöntem mevcut halıya zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması tavsiye edilmez.