Hakiki güzelliğin baş yapıtı besin! Saç, tırnak, cilt her alanda gençleştirici

Zeytin yapraklarından elde edilen eşsiz yağ ile hakiki güzelliklerin kapısı açılıyor. Saçtan tırnaklara ve cilde kadar gençleştirici güzelliğin kapılarını aralayan zeytinyağı, hakkında merak edilenleri araştırdık. Zeytinyağı omega yağ asitlerinin her çeşidi bakımından zengin bir besindir. Peki zeytinyağının faydaları nelerdir? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Güzel bir cilt denilince akla ilk gelen besinlerden biri zeytinyağıdır. Saçtan tırnağa ve cilde kadar inanılmaz faydaları olan zeytinyağı hakiki doğal güzelliğin merkezidir. Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi olan zeytinyağı, E vitamini bakımından zengindir. Bu özelliği sayesinde zeytinyağı hücresel yenilenmeyi sağlar.

Zeytinyağının cilt ve saça olan faydalarını sizler için derledik. Zeytinyağı, yüksek oranda D, K ve A vitaminleri barındırır. Doğada K vitaminini çok az besin barındırır.

ZEYTİNYAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

- Onarıcı bir besin olan zeytinyağı özellikle kimyasal maddeler içeren boyalardan kaynaklı hasar alan saçı yeniler. Saç diplerindeki hücreleri güçlendiren zeytinyağı daha parlak ve canlı bir saç sağlar.

- Öte yandan zeytinyağı düzenli tüketildiğinde karaciğerin işlevselliğini korur. Karaciğerin temizlenmesi cilde inanılmaz fayda sağlar. Çünkü karaciğer doğal bir süreçte ilerledikçe karaciğerin toksinlerden arınma oranı yükselir.

- Toksinler cildin yapısal dengesini bozar. Yaşlanmayı hızlandırır. Ancak zeytinyağı hücre yenileyici etkisiyle bu durumun yaşanmasını engeller.

- Anti inflamatuar barındıran zeytinyağı iltihaplanmanın önüne geçer. Bu sayede akne ve gözenek oluşumunu engeller.

Mikropları tek tek öldürüyor! Bir hamlede vücudun tüm sistemlerine format atıyor