Haftasonu kahvaltısına sade omlet tarifi! Püf noktası unu kıvam alana kadar çırpmak

Omlet çok sevilen yumurtalı bir tarif. Kahvaltıya sade ve lezzetli omlet yapmak çok basit. Peki yumuşacık omlet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Nur Sena Sarıtaş

10 dakikada hazır olan sade omleti deneyebilirsiniz. Ekmeksiz de tüketebileceğiniz sade omlet birkaç adımdan oluşur. İşte detaylar...

SADE OMLET TARİFİ

2 adet yumurta

2 dilim beyaz peynir

3 dal maydanoz

1 çay bardağı süt

2 tatlı kaşığı un

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuz miktarına göre)

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı biber

Yarım çay kaşığı kekik

YAPILIŞI

Uygun bir kap içerisinde yumurtayı ve sütü iyice çırpalım.

Daha sonra üstüne parçaladığımız peyniri ve ince ince doğradığımız maydanozu ekleyerek çırpmaya devam edelim.

Unu da katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar biraz daha çırpalım.

En son tuz, karabiber, kırmızı tatlı biber ve kekiği ekleyip karıştıralım.

Burada tuzu peynirinizin tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz.

Baharatları da damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz.

Sonra bu karışımı yağ koyduğumuz ve fırça ile her yerine yaydığımız tavaya alıp önce bir tarafını daha sonra ters çevirip diğer tarafını, kısık ateşte iyice pişirelim.

Ekmeksiz kahvaltı yapmak isteyenler için harika bir lezzet gayette doyurucu. Afiyet olsun.