Yeşil çay ve mate Uzakdoğu'da en yaygın tüketilen çaylar arasındadır. Bu iki çayın en büyük ortak özelliği ise kalori parçalamalarıdır. Aynı zamanda cilt güzelliğine de katkı sağlayan bu çaylar nasıl tüketilmeli? İşte detaylar...
PROF. DR. İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN YAĞ YAKICI ÖZEL TARİF
Malzemeler:
4 çay kaşığı yeşil çay
4 çay kaşığı mate yaprağı
2 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı ısırgan yaprağı
1 litre su
Hazırlanışı:
Zayıflama çayını hazırlamak zahmetsizdir:
Zayıflama çayı için bir bardağın içine yeşil çay, mate yaprağı, kekik ve ısırgan yaprağını ilave edin.
Tüm malzemeleri karıştırarak kaynar suyun içine ekleyin.
10 dakika demlenmesini bekledikten sonra afiyetle içebilirsiniz.
Günde 3 veya 4 kez bu çayı içmeniz uygundur.